Met bijna dertig deelnemende kinderen was het eerste Herakids FIFA19-toernooi woensdagmiddag een groot succes. In acht verschillende poules streden de fanatieke Heraclieden om de felbegeerde hoofdprijs: twee gratis toegangskaarten voor de wedstrijd Heracles Almelo – VVV-Venlo, inclusief een bezoek aan de eBox. Aan het einde van de dag was Sem Kokhuis (11) De grote gelukkige, nadat hij in de finale met 4-2 te sterk was voor Paris Saint-Germain.

Onder toeziend oog van Mohammed Osman en eSpeler Bryan Hessing werden al in de poulefase de eerste serieuze uitslagen neergezet. Zo won David Geerlink (11) meerdere poulewedstrijden met ruime cijfers. David: “Thuis speel ik bijna elke dag FIFA19. Ik vind het leuk om te voetballen (bij HSC’21 red.) en speel graag games. Bij dit toernooi kon ik dat mooi combineren.”

Ook goede vriend Robin Ros (11) genoot zichtbaar van zijn deelname aan het toernooi. Robin: “Mijn kwaliteit is de omschakeling. Vaak wacht ik tot de tegenstander een foutje maakt en dan kom ik er gevaarlijk uit met een counter. Op de juiste momenten toeslaan.”

Beide jongens zagen Sem Kokhuis er met de twee gratis toegangskaarten vandoor gaan. Sem: “Ik heb het hele toernooi met FC Barcelona gespeeld. Een goed team met snelle en grote spelers.” Dat hij het toernooi won, kwam ook voor Sem als een verrassing. “Het is voor mij de eerste keer dat ik win. Ik had verwacht dat ik er in de kwartfinale uit zou gaan.”

Woensdag 14 november staat het tweede Herakids FIFA19-toernooi op het programma. Aan dit toernooi kunnen maximaal 32 kinderen deelnemen. Nog niet opgegeven? Stuur dan snel een e-mail naar bultje@heracles.nl met je naam en leeftijd.