Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag met 4-3 gewonnen van FC Twente 2. Vincent Vermeij was de gevierde man: hij scoorde drie keer. Dabney dos Santos maakte de eerste Almelose treffer.

Scherp begin
Beide ploegen begonnen scherp aan de wedstrijd. In de eerste minuut werd FC Twente 2 direct gevaarlijk. Ryan Trotman werd de diepte ingestuurd, waarna de voorzet in de handen van Brouwer belandde. De eerste kans voor Heracles Almelo 2 was direct raak. Na twee minuten spelen scoorde Dabney dos Santos. Lennart Czyborra brak door na een goede combinatie en legde de bal panklaar voor de inlopende Dos Santos. Twee minuten later kopte Vincent Vermeij een voorzet van de goed spelende Zeki Erkilinc net over het doel van FC Twente 2. Na ruim een kwartier spelen werd Vermeij wederom gevaarlijk met het hoofd na een corner van Yoëll van Nieff. 

FC Twente 2 vecht zich terug
Na een goede eerste periode van Heracles Almelo 2 kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd. In de 22e minuut kwam FC Twente 2 op gelijke hoogte. In twee instanties belandde een poging van Mats Wieffer achter doelman Michael Brouwer. FC Twente 2 kwam na 33 minuten spelen zelfs op voorsprong na aanhoudende kansen. Trotman glipte langs Tim van de Berg, waarna hij de bal laag voor het doel zette. Mats Wieffer kon geheel vrij de bal in het doel schuiven: 1-2. 

Doelpuntenfestijn in de tweede helft
De tweede helft begon afwachtend met balverlies aan beide kanten. Na 54 minuten spelen kwam Joey Konings plotseling voor FC Twente-doelman Jeffrey de Lange. Hij zag zijn schot in de korte hoek gepareerd worden door de goalie. Enkele minuten later kwam Heracles Almelo 2 wel tot scoren. De ploeg kreeg een penalty toegewezen, na een overtreding in de zestienmeter. Vincent Vermeij schoof de strafschop zeer koeltjes binnen, waarmee hij de gelijke stand op het scorebord zette: 2-2. 

Na een uur spelen kwam FC Twente 2 door een doelpunt van Rashaan Fernandes wederom op voorsprong. In de 64e minuut was het weer de beurt aan de thuisploeg: Vincent Vermeij kon de 3-3 binnenlopen na een snelle counter. 

Het slotakkoord
Een kwartier voor tijd kreeg Heracles Almelo 2 dé mogelijkheid op de 4-3. Na een goedlopende aanval kwam de bal voor de voeten van Erkilinc, die door een struikelpartij niet tot een goed schot kwam. Vijf minuten voor tijd werd het alsnog 4-3 voor Heracles Almelo 2. Vincent Vermeij tekende voor zijn derde doelpunt na een goede voorzet van Dabney dos Santos. Het was het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd.

Heracles Almelo 2 blijft door de overwinning koploper in poule A van de reservecompetitie.

Heracles Almelo 2 – FC Twente 2 4-3 (1-2)
2.Dabney dos Santos 1-0, 22.Mats Wieffer 1-1, 33.Mats Wieffer 1-2, 57.Vincent Vermeij 2-2 (pen), 60.Rashaan Fernandes 2-3, 64.Vincent Vermeij 3-3, 85.Vincent Vermeij 4-3

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Lennart Czyborra, Yoëll van Nieff, Wout Droste, Vincent Vermeij, Jelle van Benthem, Zeki Erkilinc, Dabney dos Santos, Joey Konings, Niels Leemhuis (75.Djaniny Lopes Mendes), Tim van de Berg.