Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen NAC Breda met 2-1 verloren. Luka Ilic en Mitchell te Vrede scoorden voor de thuisclub. Brandley Kuwas nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening. 

Doelpunt Ilic
De thuisclub probeerde het initiatief te nemen maar Heracles Almelo kreeg aanvankelijk de beste kans. Het schot van Kristoffer Peterson in de negende minuut werd geblokt en ging daardoor naast. Een doelpoging van Brandley Kuwas na een actie in de negentiende minuut was hetzelfde lot beschoren. NAC Breda kwam in de 21ste minuut op voorsprong. Luka Ilic schoof de bal langs Janis Blaswich in de verre hoek. 

Heracles Almelo kreeg daarna meer spelaandeel maar het aantal uitgespeelde kansen bleef beperkt. Vaak was de eindpass niet optimaal of zat er een vijandelijk been tussen. Benjamin van Leer had het daardoor relatief rustig en moest pas in de 45ste minuut in actie komen op een inzet van Kristoffer Peterson. 

Gelijkmaker Kuwas baat niet
Heracles Almelo, dat Maximilian Rossmann voor de rust geblesseerd zag afhaken, ging met Adcrian Dalmau op zoek naar de gelijkmaker. Het eerste wapenfeit was van Mohammed Osman maar diens vrije trap van 25 meter kon Benjamin van Leer in de 47ste minuut niet echte verontrusten. Osman probeerde het in de 57ste minuut opnieuw met een schot van grote afstand en mikte deze keer over. Brandley Kuwas had drie minuten later wel succes. Hij schoot van buiten de zestien knap raak in de verre hoek. 

De formatie van Frank Wormuth had de smaak te pakken en was in de 63ste minuut opnieuw dichtbij een treffer. Kristoffer Peterson ondernam een lange rush en schoot buiten het bereik van Benjamin van Leer op de buitenkant van de paal. Adrian Dalmau kreeg acht minuten later de volgende mogelijkheid na een interceptie op de vijandelijke helft. Het schot van de aanvaller werd gepareerd door Van Leer. 

Heracles Almelo vergat zichzelf te belonen en kreeg daar in de slotfase de rekening voor gepresenteerd. Mitchell te Vrede schoot van dichtbij de 2-1 binnen. 

NAC Breda – Heracles Almelo 2-1 (1-0)
21.Luka Ilic 1-0, 60.Brandley Kuwas 1-1, 88.Mitchell te Vrede 2-1
Gele kaarten: Dario van den Buijs, Mohammed Osman, Anouar Kali 

NAC Breda: Benjamin van Leer, Fabian Sporkslede, Erik Palmer-Brown, Menno Koch, Jurich Carolina, Marvin Reuvers (69.Arno Verschueren), Anouar Kali, Mikhail Rosheuvel, Luka Ilic (58.Giovanni Korte), Mounir El Allouchi (89.Sydney van Hooijdonk) en Mitchell te Vrede. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann (41.Stephen Sama), Dario van den Buijs (89.Vincent Vermeij), Bart van Hintum, Lerin Duarte, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Jesper Drost (46.Adrian Dalmau), Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson.