Heracles Almelo speelt in de elfde ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Het wordt de vijftiende krachtmeting op het hoogste niveau. De oogst tot nu toe is drie keer winst, vijf keer gelijk en zes keer verlies. 

Jaren zestig
Het eerste duel dateert van 13 april 1963. De eindstand was 1-1 door de treffers van Frans Vermeulen en Dick Reekers. Jacques Visschers miste namens de thuisclub nog een penalty. Het duel van 15 december 1963 ging met 5-0 verloren. Gerrie Saris (3x), Jan van Gorp en Wim Groenewegen scoorden de doelpunten. Het derde duel in deze periode, gespeeld op 14 maart 1965, bleef zonder treffers. 

Stadionverlichting
Heracles Almelo trof NAC Breda daarna af en toe in de Eerste Divisie. Pas op 10 december 2005 was het duel weer een affiche in de Eredivisie. Deze wedstrijd begon overigens drie kwartier te laat omdat de stadionverlichting was uitgevallen. Het oponthoud speelde NAC het minste parten. De thuisclub kwam op voorsprong door de goals van Johan Vonlanthen en Patrick Zwaanswijk. Kwame Quansah miste vervolgens in de 33ste minuut een strafschop en de treffer van Rudy Jansen viel pas in de slotfase waardoor de wedstrijd niet meer te redden was. 

De editie van 10 maart 2007 leverde een gelijkspel op. Arne Slot brak de score open met een combinatie door de Almelose defensie. In de tweede helft ondernam Diego Biseswar een fraaie rush en stelde vervolgens Igor Gluscevic in staat om te scoren. 

De wedstrijden van 1 september 2007 en 14 november 2008 gingen met ruime cijfers verloren. In de eerste wedstrijd brak Everton Ramos da Silva het duel vlak na de rust open door uit een rebound de 0-1 te scoren. Na het doelpunt raakte de ploeg het spoor echter volledig bijster. NAC Breda kon de zaken alsnog naar zijn hand zetten door de treffers van Joonas Kolkka, Csaba Feher en Matthew Amoah (2x). Het tweede duel eindigde in 3-0. De thuisclub maakte in het tweede helft het verschil door de doelpunten van Ellery Cairo, Edwin de Graaf en Patrick Zwaanswijk. 

Spookduel
De editie van 9 augustus 2009 werd gespeeld zonder publiek vanwege een sanctie die door de KNVB aan de thuisclub was opgelegd. Beide ploegen konden in de sfeerloze ambiance geen potten breken en de 0-0 was dan ook een logische eindstand. 

Na dit spookduel werd er twee keer gewonnen. Op 1 mei 2011 werd er met 1-2 gewonnen. Matthew Amoah tekende na zeventien minuten voor de 1-0 en twee minuten later speelde NAC Breda met tien man na een rode kaart voor Csaba Feher. De thuisclub was desondanks dichtbij de beslissing. Remko Pasveer stopte echter een strafschop van Donny Gorter. In de tweede helft trok Heracles Almelo de zaken recht dankzij een schot van Mark-Jan Fledderus en een kopbal van Glynor Plet. Everton Ramos da Silva kon eveneens voortijdig inrukken na zijn tweede gele kaart. 

De wedstrijd van 11 april 2012 liet eenzelfde scoreverloop zien. De thuisclub kwam vlak voor de rust op voorsprong door een pegel van Jordy Buijs en ook in dit duel kwam Heracles Almelo terug in de tweede helft. De gelijkmaker van Ninos Gouriye viel een kwartier voor tijd en enkele minuten later betekende een eigen doelpunt van Nemanja Gudelj de beslissing. Gudelj kreeg in de slotminuten nog een rode kaart. 

Het duel van 16 februari 2013 eindigde in 1-1 door de doelpunten van Everton Ramos da Silva en Rick ten Voorde en later dat jaar, op 5 oktober wist NAC Breda met 2-1 te winnen. Rydell Poepon opende na drie minuten in de tweede helft de score maar de gelijkmaker van Thomas Bruns viel amper een minuut later. De beslissing viel in de slotfase door een rake kopbal van Stipe Perica. 

Stresstest
De editie van 25 april 2015 kende een opmerkelijk voorspel. Lange tijd was het onzeker of de wedstrijd op die dag en locatie zou kunnen plaatsvinden. In de tribune-elementen van het hoofdgebouw was scheurvorming geconstateerd. Er werd een stresstest uitgevoerd met zandzakken en de situatie werd uiteindelijk als veilig beoordeeld. De tweede test volgde op het veld. NAC Breda drong aan maar Heracles Almelo sprong met name in de eerste dertig minuten efficiënt met de kansen om. Bryan Linssen (schot) en Ramon Zomer (kopbal) troffen het doel. De aansluitingstreffer van Mats Suentjens viel nog voor de rust maar diep in de tweede helft viel de beslissing dankzij een doelpunt van Jaroslav Navratil. 

Het meest recente duel dateert van 7 februari van dit jaar. Heracles Almelo verloor met 6-1. Rai Vloet, Thierry Ambrose, Manu Garcia, Mitchell te Vrede, Mounir El Allouchi en Umar Sadiq scoorden namens de thuisclub. Vincent Vermeij tekende voor het Almelose doelpunt. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen omdat Tim Breukers twee keer geel kreeg.