Heracles Almelo is in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld. Vitesse sloeg toe door de treffers van Martin Ødegaard en Thomas Buitink. 

Treffer Vitesse
Heracles Almelo had in de beginfase het meeste balbezit maar het was Vitesse dat de eerste serieuze speldenprik kon uitdelen. Het schot van Martin Ødegaard in de zestiende minuut werd door Michael Brouwer net naast getikt. De doelman leidde met een verre uittrap in de 22ste minuut de grootste kans voor Heracles Almelo in. Brandley Kuwas werd de diepte ingestuurd. Hij omspeelde de uitgelopen Eduardo en mikte vervolgens in het zijnet. Twee minuten later kreeg Kristoffer Peterson eveneens een dot van een kans maar diens inzet ging rakelings voorlangs. 

Vitesse werd gaandeweg de eerste helft steeds gevaarlijker. Michael Brouwer onderscheidde zich in de 26ste minuut met een goede redding op een schot van Bryan Linssen en tikte vier minuten later een kopbal van Oussama Darfalou over het doel. Het geplaatste schot van Martin Ødegaard in de verre hoek in de veertigste minuut was hem te machtig. 

Weinig kansen
Frank Wormuth probeerde het tij te keren door eerst Adrian Dalmau en later Lerin Duarte te brengen. Het creëren van kansen bleef echter een probleem voor Heracles Almelo. De formatie kwam in de 67ste minuut goed weg toen een snoeihard schot van Bryan Linssen tegen de onderkant van de lat belandde en had zeven minuten later opnieuw geluk toen Ousssama Darfalou oog in oog met Michael Brouwer slordig naast tikte. 

Heracles Almelo zorgde pas in de 77ste minuut voor het eerste serieuze gevaar. Eduardo kreeg een venijnige vrije trap van Brandley Kuwas niet onder controle en de rebound was aan Adrian Dalmau niet besteed. Kristoffer Peterson nam in de 82ste minuut het vijandelijke doel onder vuur maar zag zijn schot centimeters naast gaan. Vitesse sloeg in de negentigste minuut alsnog toe via een counter. Thomas Buitink schoof de bal langs Michael Brouwer. 

Heracles Almelo – Vitesse 0-2 (0-1)
40. Martin Ødegaard 0-1, 90.Thomas Buitink 0-2
Gele kaarten: Lennart Czyborra, Mohammed Osman 

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Jesper Drost (58.Lerin Duarte), Mohammed Osman, Alexander Merkel (79.Dabney Dos Santos), Brandley Kuwas, Vincent Vermeij (46.Adrian Dalmau) en Kristoffer Peterson.

Vitesse:Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Danilo Doekhi, Jay-Clarke Salter, Max Clark, Thulani Serero, Martin Ødegaard,Navorne Foor, Matus Bero, Oussama Darfalou (85.Thomas Buitink) en Bryan Linssen (90+2.Hilary Gong).