Heracles Almelo speelt morgen (woensdag, aanvang 18.30 uur) in het eigen Polman Stadion tegen Vitesse. Trainer Frank Wormuth kan in deze tweede ronde bekerwedstrijd niet beschikken over Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (beiden knie), Jeff Hardeveld en Silvester van der Water (beiden nog niet wedstrijdfit). Brandley Kuwas (spierblessure) is een twijfelgeval. 

“We zullen een paar zaken veranderen ten opzichte van afgelopen weekend”, aldus Wormuth tijdens de afsluitende persconferentie. “Bij drie duels in één week kiezen we voor spelers die 100 procent fit zijn. Nu, voor de training, kan ik de complete opstelling nog niet geven, we moeten het nog met de trainers bespreken. Michael Brouwer zal in elk geval keepen. Aan hem hebben we een goede keeper, hij is belangrijk voor ons en zit maar een klein stapje achter Janis Blaswich. Michael speelt tijdens het bekertoernooi.”

“We hebben achterin een paar uitdagingen, want we hebben stabiliteit nodig”, vervolgt de trainer. “We laten de tegenstanders teveel kansen toe. We staan niet alleen op basis van kwaliteit op plaats vier, maar hebben ook wat geluk. We hebben kwaliteit, met name voorin, maar hebben achterin vaak geluk. We hebben ook daar goede spelers, maar we moeten meer als één blok verdedigen. We zijn dankbaar dat we al 20 punten hebben. De eerste drie ploegen zijn beduidend beter, maar de nummers 4 tot en met 18 ontlopen elkaar niet veel. Ten opzichte van die grote groep willen we graag het verschil maken, dus moeten we doorontwikkelen en defensief beter worden.” 

Heracles Almelo – Vitesse staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. Bij het duel is de VAR niet actief.