Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een punt overgehouden. Adrian Dalmau opende in de zeventiende minuut de score. Mike van Duinen scoorde in de tweede helft de gelijkmaker. 

Treffer Dalmau
PEC Zwolle was van voornemen om furieus van start te gaan. Janis Blaswich stond in de derde minuut op de goede plek bij een kopbal van Zian Flemming. Heracles Almelo wist de Zwolse storm snel te neutraliseren en zou in de zeventiende minuut op voorsprong komen. Brandley Kuwas pegelde een vrije trap van ongeveer twintig meter tegen de lat. Adrian Dalmau reageerde attent en verzilverde met zijn hoofd de rebound. 

De thuisclub was even van slag maar Heracles Almelo creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. Brandley Kuwas was na 34 minuten dichtbij de 0-2 toen hij opnieuw mocht aanleggen vanuit een vrije trap. Deze keer ging het schot rakelings over het doel. De formatie van Frank Wormuth liet zich in de slotfase van de eerste helft nog terugdringen. Janis Blaswich was in de 41ste minuut paraat op een schot van Gustavo Hamer en twee minuten later werd Zian Flemming met moeite van scoren afgehouden. 

Sterk begin, lastig eind
Heracles Almelo begon sterk aan de tweede helft en in de 48ste minuut werd verzuimd om de 0-2 te scoren. Jesper Drost ging er vandoor aan de rechterkant. Brandley Kuwas had de bal voor het intikken maar het balletje breed werd door Thomas Lam op het laatste moment onderbroken. De formatie bleef in de minuten daarna het spel dicteren. Doelpoging van Bart van Hintum en Adrian Dalmau misten echter de nodige precisie. 

PEC Zwolle kwam gaandeweg de tweede helft weer wat beter in het spel. Zian Flemming kopt in de 57ste minuut net naast en Janis Blaswich moest in de 68ste minuut Youes Namli van scoren afhouden. De waarschuwingen waren aan Heracles Almelo niet besteed en in de 73ste minuut kon Mike van Duinen van dichtbij de gelijkmaker intikken. 

Heracles Almelo had het moeilijk na de 1-1. Janis Blaswich tikte in de tachtigste minuut een vrije trap van Gustavo Hamer net over het doel en in de aansluitende hoekschop kopte Darryl Lachman op de lat. PEC Zwolle bleef aandringen en in de 83ste minuut kopte Thomas Lam uit een hoekschop rakelings naast. De slotfase was spannend maar het evenwicht werd niet meer verbroken. 

PEC Zwolle – Heracles Almelo 1-1 (0-1)
17.Adrian Dalmau 0-1, 73.Mike van Duinen 1-1
Gele kaarten: Tim Breukers, Bart van Hintum, Maximilian Rossmann, Rick Dekker, Kingsley Ehizibue 

PEC Zwolle: Mickey van der Hart, Kingsley Ehizibue, Darryl Lachman, Thomas Lam, Kenneth Paal, Clint Leemans (60.Denis Genreau), Gustavo Hamer, Rick Dekker (69.Ouassim Bouy), Youness Namli, Mike van Duinen en Zian Flemming. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Jesper Drost, Yoëll van Nieff |(72.Mohammed Osman), Alexander Merkel, Brandley Kuwas (69.Lerin Duarte), Adrian Dalmau (84.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson.