De stadion editie van de Heracles Soccer Camps, het decor voor de fanatieke voetballertjes die willen ervaren hoe het is om te leven als een echte prof. Drie dagen lang een gevarieerd programma. Het gros van de oefenvormen op het kunstgrasveld in het stadion, maar tevens een randprogramma in BusinessClub en persruimte. 

In de blauwe Heracles trainingstenues betreden de Heraclieden maandagmorgen voor het eerst het veld. Met een echte opkomst natuurlijk, compleet met de daverende beats van het opkomstnummer. Moeders kijken trots en schieten enkele foto’s. Vaders discussiëren lachend over welke zoons het gaat lukken om zich financieel onafhankelijk te spelen in de toekomst.

Dag twee is een vrije dag van de selectie. Ideaal, want zo kan wederom de gehele dag gebruik gemaakt worden van het veld. Een dag vol oefenstof dus. De afsluitende dag start met een rondleiding en een bingo spel. De selectie traint deze ochtend, dus de inmiddels toch al wat moegestreden Heraclieden moeten even geduld hebben voor ze weer echt aan de bak kunnen. 

Dat wachten is het echter zeker waard. Na de training hebben de selectiespelers ruimschoots tijd om te poseren voor een groepsfoto, enkele selfies en de wereld aan handtekeningen. De handtekeningen werden binnen uitgedeeld, want dag drie blonk niet uit betreft de weersomstandigheden.

Het actieve gedeelte in de middag stond voornamelijk in het teken van de Skill games. Een gave ervaring voor de enthousiaste deelnemers. Tussendoor vond er ook nog een persconferentie plaats met Brandley Kuwas en Koen Bucker.

“Ik kan zelf niet zo goed voetballen, maar dit is echt super gaaf.” geeft een bescheiden deelnemer aan. Zijn iets enthousiastere kompaan dezer dagen heeft een iets hogere pet van zichzelf op. “Zag je die goal net? Als ik zo doorga kan ik misschien wel gescout worden.” Het gaat echter om de ervaring en die is voor alle deelnemers overweldigend. Mooie groep, prachtige dagen en een blijvende herinnering is wat rest.

Foto’s Harry Broeze