Heracles Almelo speelt in de tiende ronde van de competitie een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dit duel werd in de Eredivisie zes keer eerder gespeeld. De balans tot nu toe is twee keer winst, twee keer verlies en twee keer gelijk. 

De primeur vond plaats op 6 oktober 2012. Het duel eindigde in een klinkende zege voor Heracles Almelo. Samuel Armenteros opende na veertien minuten de score en Ninos Gouriye wist in de tweede helft nog twee keer het doel te treffen. Een derde treffer van Gouriye werd afgekeurd. 

De tweede ontmoeting dateert van 22 februari 2014. Jeroen Veldmate opende in de veertigste minuut de score met een kopbal. PEC Zwolle drong in de tweede helft aan en Jesper Drost knalde in de 56ste minuut tegen de onderkant van de lat. Mark Uth verzuimde in blessuretijd om de bal van grote afstand in een verlaten doel te schieten. Een misser die uiteindelijk resulteerde in puntenverlies. Furdjel Narsingh scoorde in de tegenaanval de 1-1. 

De volgende editie dateert van 27 september 2014. Heracles Almelo leek tot de tachtigste minuut af te stevenen op een gelijkspel. De 2-2 was tot stand gekomen door de doelpunten van Mustafa Saymak en Tomas Necid aan Zwolse zijde en de treffers van Thomas Bruns en Oussama Tannane aan Almelose zijde. De rode kaart voor Mark Engberink fungeerde als breekpunt. PEC Zwolle slaagde erin om de numerieke meerderheid uit te spelen. Stef Nijland en Jesper Drost wisten het doel te vinden. 

Het duel van 7 november 2015 eindigde opnieuw in een puntendeling. Heracles Almelo kwam na zeventien minuten op voorsprong door een treffer van Wout Weghorst. Stef Nijland scoorde ver in blessuretijd het tegendoelpunt. 

Heracles Almelo ging in 2017 twee keer op bezoek in Zwolle. De editie van 22 april werd beslist door twee treffers van Samuel Armenteros. De thuisclub deed in de slotfase iets terug via Ted van de Pavert. Het meest recente duel vond plaats op 16 september. PEC Zwolle won met 2-1 door twee doelpunten van Youness Mokhtar. Jamiro Monteiro scoorde namens Heracles Almelo uit een vrije trap.