Na het enigszins tegenvallende gelijkspel bij Vitesse (1-1) mocht het BusinessClub-team afgelopen zondag opnieuw in actie komen. FC Groningen was de laatste BVO waartegen we het opnemen voor de winterstop. 
Aan de voorbereidingen kon het deze zondag ook zeker niet liggen. De goede koffie van Encarnita in de kantine van ON werd aangevuld met een heerlijke beschuit met roze muisjes van Niels Mulder die vader is geworden van een gezonde dochter. 

Na die traktatie en een goede warming-up waren alle ingrediënten aanwezig voor een goede wedstrijd tegen de trots van het noorden. Toch was het begin nog best moeizaam aan Almelose zijde. Er was wel een veldoverwicht en de aanval werd veelvuldig gezocht, maar de doelpuntenmachine haperde nog. De aanvallers namen vaak net te veel tijd alvorens af te werken. Ook stond Groningen gewoon goed te verdedigen. Aan aanvallen kwamen ze amper toe. Ook omdat beide backs Schoemaker en Lansink sterk aan het verdedigen waren. Looms moest één keer ingrijpen en deed dat met verve. 

Voor doelpunten moesten we wachten op de tweede helft. Mark Jan Fledderus ging zich nadrukkelijker met het spel bemoeien. Na een mooie solo had hij een afgemeten voorzet voor Mulder in petto. De kersverse vader met haarbandje kopte netjes terug op de ingevallen Douwe Westera, die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoof. Daarna hadden de Almeloërs de wedstrijd in het slot moeten gooien. Er werden enkele mooie kansen gecreëerd, maar deze werden niet afgerond. En als je de kansen zelf niet maakt…

In de slotfase werd het veld veel groter. De samenhang ontbrak, spelers liepen uit posities en er werden verkeerde aanvallende keuzes gemaakt. Het gevolg was dat Groningen ook gevaarlijker werd en zelfs kort voor tijd op 1-1 kwam. Een minuut later leek Mulder het tij nog te keren voor de thuisploeg, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied werd door de keeper via de paal uit zijn doel getikt. De Heraclieden kwamen niet meer tot scoren en moesten opnieuw genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. De doelman van FC Groningen werd tijdens het copieuze lunchbuffet dan ook uitgeroepen tot Man of the Match. Gelukkig wisten de Heraclieden zondagmiddag in een prachtige wedstrijd te winnen van FC Groningen en kon eenieder alsnog met een tevreden gevoel terug kijken op deze gezellige wedstrijddag.