Heracles Almelo 2 heeft maandagmiddag opnieuw goede zaken gedaan in de reservecompetitie. Op bezoek bij N.E.C. 2 won de ploeg van Peter Reekers en Brian van Loo met 0-2 dankzij doelpunten van Vincent Vermeij en Joey Konings. Heracles Almelo 2 blijft koploper van poule A.

Na een kleine tien minuten kwam N.E.C. 2 met de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Mike Ndayishimiye zag Michael Brouwer reddend optreden. Aan de andere kant, ruim twintig minuten later, stopte doelman Schuurman van N.E.C. 2 een schot van Vincent Vermeij. Dat het bij rust nog steeds 0-0 stond was behalve aan beide doelmannen ook te danken aan het aluminium. Lerin Duarte raakte na een gevaarlijke counter de lat, vlak voor het verstrijken van de eerste helft.

Met Mohammed Osman als vervanger van Niels Leemhuis begon Heracles Almelo 2 aan de tweede helft. Het was Vincent Vermeij die daarin met een volley de score opende. Een kwartier later verdubbelde Joey Konings de voorsprong. Hij scoorde dankzij een voorzet op maat van Dabney dos Santos. Zeki Erkilinc was kort voor tijd nog dichtbij de derde Almelose treffer, maar raakte de paal.

Eerder versloeg Heracles Almelo 2 al de reserveteams van SC Cambuur, De Graafschap en Go Ahead Eagles. Tegen PEC Zwolle werd gelijkgespeeld. De ploeg heeft nu dertien punten na vijf gespeelde wedstrijden. Op maandag 5 november is FC Twente 2 de tegenstander in het Polman Stadion.

N.E.C. 2 – Heracles Almelo 2 0-2 (0-0)
54.Vincent Vermeij 0-1, 69.Joey Konings 0-2.

Opstelling: Michael Brouwer, Wout Droste, Stephen Sama, Dario van den Buijs (60. Jelle van Benthem), Lennart Czyborra, Niels Leemhuis (46.Mohammed Osman), Lerin Duarte, Joey Konings, Zeki Erkilinc, Vermeij, Dabney dos Santos (87.Lammert Roossien).