Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 gewonnen. Adrian Dalmau (2x) en Brandley Kuwas (2x) zorgden in een onderhoudend duel voor de treffers. Mimoun Mahi scoorde namens de bezoekers. 

Teruggedraaide strafschoppen
De formatie van Frank Wormuth begon goed aan de wedstrijd. Adrian Dalmau kreeg al na twee minuten een dot van een kans maar stiftte oog in oog met Sergio Padt naast. Bart van Hintum probeerde het in de negende minuut van grote afstand. Het schot van de linksback ging rakelings over. FC Groningen leek het moeilijk te krijgen maar was in de twaalfde minuut dichtbij een voorsprong. De inzet van Ritsu Doan spatte op de paal uiteen. Twee minuten later was het wel raak. Mimoun Mahi slalomde door de Almelose defensie en schoot knap raak in de korte hoek. 

Heracles Almelo moest even zoeken maar in de 25ste minuut kon de gelijkmaker worden gevierd. Een schot van Alexander Merkel werd door Sergio Padt met veel moeite verwerkt en dat bood Adrian Dalmau de kans om met het hoofd te scoren. 

De meest opvallende rol was voor Martin van den Kerkhof. De leidsman wees in de 34ste minuut gedecideerd naar de stip na een duel tussen Mike te Wierik en Adrian Dalmau. Na heftig aandringen en raadpleging van de VAR trok hij de beslissing weer in. Tien minuten later gaf de scheidsrechter opnieuw een strafschop. Deze keer voor FC Groningen na een overtreding op Ritsu Doan. Deze keer was het Heracles Almelo dat protesteerde en met succes. Mimoun Mahi had enkele seconden daarvoor hands gemaakt waardoor ook deze penalty werd teruggedraaid. 

Dalmau slaat meteen toe
De tweede helft was enkele seconden onderweg toen Heracles Almelo de 2-1 op een presenteerblaadje kreeg aangereikt. Sergio Padt ging in de fout op een voorzet van Brandley Kuwas en Adrian Dalmau was er al de kippen bij om zijn tweede van de middag binnen te tikken.. 

FC Groningen probeerde meteen terug te slaan maar tot echte uitgespeelde kansen kwam in het deze fase niet. Heracles Almelo kon in deze fase ook weinig creëren en daarom besloot Yoëll van Nieff het na een klein uur spelen is met een lob van grote afstand. De bal zeilde een meter naast het doel. Alexander Merkel haalde in de zeventigste minuut ook uit van een meter of vijfentwintig en zag Sergio Padt deze keer met moeite redden. 

Heracles Almelo was nog niet van de bezoekers af en had in de 74ste minuut geluk dat Ritsu Doan opnieuw de paal trof en dat Tim Breukers de aansluitende rebound wist te stoppen. De treffer in de 78ste minuut kwam dan ook als geroepen. Kristoffer Peterson werd de diepte ingestuurd en hij stelde Brandley Kuwas in staat om van dichtbij te scoren. 

De slotfase, waarin Zeki Erkilinc mocht debuteren, was eveneens levendig. Janis Blaswich had in de 81ste minuut een puike redding in huis op een schot van Mimoun Mahi. Heracles Almelo zou echter nog een keer scoren. Sergio Padt had in de 89ste minuut nog een redding in huis toen Kristoffer Peterson van grote afstand uithaalde. De doelman moest zich een minuut in blessuretijd gewonnen geven op een vrije trap van Brandley Kuwas. 

Heracles Almelo – FC Groningen 4-1 (1-1)
14.Mimoum Mahi 0-1, 25.Adrian Dalmau 1-1, 46.Adrian Dalmau 2-1, 78.Brandley Kuwas 3-1, 90+1.Brandley Kuwas 4-1
Gele kaarten:Ajdin Rustic, Django Warmerdam 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs (46.Lennart Czyborra), Bart van Hintum, Jesper Drost, Yoëll van Nieff, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (76.Lerin Duarte) en Kristoffer Peterson (90.Zeki Erkilinc).

FC Groningen:, Sergio Padt, Mike te Wierik, Samir Memisevic,Jeffrey Chabot, Tim Handwerker (80.Ahmad Mendes), Deyovaisio Zeefuik, Django Warmerdam, Ajdin Hrustic (66.Tim Freriks), Uriel Antona (55.Mateo Cassiera), Ritsu Doan en Mimoun Mahi.