Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) in het eigen Polman Stadion tegen FC Groningen. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak (beiden knie) en Silvester van der Water (lies). Jeff Hardeveld trainde gisteren voor het eerst na zijn knieblessure weer mee, dat zal de komende weken langzaam worden opgebouwd maar hij is nog niet wedstrijdfit. 

“Ik ben content met de laatste twee weken”, aldus Wormuth. “Vorige week hebben we de intensiteit van de trainingen opgevoerd. Dat hebben de spelers goed doorstaan. Ze voelden hun spieren, maar in de trainingen van deze week kon je het resultaat zien. Maar fantastisch trainen is leuk, het gaat om de wedstrijd. Na Vitesse waren we niet in een goede stemming, een aantal spelers heeft daar niet zijn niveau gehaald. Onze aanvallers zaten niet in de wedstrijd, ze zullen het tegen FC Groningen beter moeten doen. Als wij als Heracles Almelo niet hard werken hebben we geen kans. De 4-0 bij Vitesse was ongelooflijk, maar het mooie van voetbal is dat je het ook weer om kunt zetten.”

Heracles Almelo – FC Groningen staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.