Basisschool De Fakkel zocht een profvoetballer die wilde komen vertellen over hoe hij dingen leert. Michael Brouwer ging graag op deze uitnodiging in en vertelde enthousiast over het verloop van zijn (prof)carrière en over de opleidingen die hij tot nu toe gevolgd heeft.

Centrale vraag was; wat moet je doen om steeds beter te worden? Deze vraag kon Brouwer prima beantwoorden. “Er is nooit een reden om je best niet te doen. En als daar wel een goede reden voor is hoor je niet op het trainingsveld te staan.” aldus Brouwer, die tevens aangaf dat het belangrijk is om altijd het maximale te geven als je echt ergens beter in wilt worden.

Na zijn verhaal was er ruimschoots tijd voor vragen. In eerste instantie moest het nog gaan over leren, maar gaandeweg mochten ook andere vragen gesteld worden. Hier werd volop gebruik van gemaakt door de kinderen van de groepen 5 en 6.