Heracles Almelo speelt in de negende ronde van de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Deze wedstrijd werd veertien keer op het hoogste niveau gespeeld. De balans is zes overwinningen, zes nederlagen en twee keer gelijkspel. 

De eerste ontmoeting dateert van 4 mei 1986 en eindigde in 0-4 door de treffers van Peter Houtman (2x), Johan de Kock en Harris Huizingh. Het duurde vervolgens ruim negentien jaar voordat het volgende duel werd gespeeld. Heracles Almelo won op 28 augustus 2005 met 2-1. Koen van der Laak zette de gasten op voorsprong. Gertjan Tamerus trof een kwartier voor tijd doel uit een rebound en in de slotfase verzilverde Kwame Quansah een strafschop. 

In de volgende twee edities trokken de bezoekers aan het langste eind. Op 22 december 2006 veranderde Goran Lovre een schot met succes van richting en tekende daarmee voor de eindstand van 0-1. Exact een jaar later werd het 1-2. Kwame Quansah scoorde voor Heracles Almelo.Stef Nijland en Koen van der Laak troffen het doel namens de bezoekers. Heracles Almelo speelde in de editie van 20 september 2008 vanaf de tweede minuut met een man meer na een rode kaart voor Oluwafemi Ajilore. Een kopbal van Bas Dost leek de ban te breken maar vijf minuten voor tijd tekende Petter Andersson voor de gelijkmaker. 

Comeback 
De editie van 6 februari 2010 staat qua dramatiek nog steeds op eenzame hoogte. FC Groningen stond bij rust op 0-2 door twee treffers van Thomas Enevoldsen. Na de rust stond het vrij snel 1-3 door de doelpunten van Bas Dost en Morten Nordstrand. Willie Overtoom miste in de 54ste minuut een strafschop en daarna raakte FC Groningen het spoor bijster. Gilbril Sankoh en Leandro Bacuna kregen rood en de numerieke meerderheid werd vervolgens door Heracles Almelo voorbeeldig uitgespeeld. Bas Dost, Willie Overtoom en Birger Maertens namen de doelpunten voor hun rekening. 

Wisselende resultaten
Heracles Almelo boekte op 14 november 2010 een eenvoudige zege. Samuel Armenteros, Everton Ramos da Silva en Mark Looms tekenden voor de treffers. Darl Douglas was dichtbij een vierde doelpunt maar mikte op de paal. Op 15 oktober 2011 volgde er een nieuwe zege. De eindstand was 2-1 dankzij de treffers van Lerin Duarte en Willie Overtoom. Suk Hyun Jun scoorde namens de gasten. 

Het jaar 2013 was Heracles Almelo minder gunstig gezind. De bezoekers wonnen op 13 april met 0-2 door de treffers van David Texeira en Leandro Bacuna. Op 9 november werd het zelfs 0-3 door de treffers van Filip Kostic (2x) en Richairo Zivkovic. 

De wedstrijd van 5 februari 2015 eindigde in 2-2. Heracles Almelo kwam twee keer op voorsprong dankzij Brahim Darri en Wout Weghorst. Michael de Leeuw en Tjaronn Chery namen de gelijkmakers voor hun rekening. Het doelpunt van Chery viel twee minuten voor tijd. Het duel van 19 december 2015 eindigde in 2-1. Bij rust stond het 1-1 door de treffers van Bryan Linssen en Paul Gladon. De winnende treffer van Gino Bosz, een prachtige vrije trap, viel in de negentigste minuut. FC Groningen wist blessuretijd nog een keer het net te vinden maar de treffer van Danny Hoesen werd afgekeurd. 

FC Groningen kwam in 2017 twee keer op bezoek. Het duel van 19 januari eindigde in 1-4. De bezoekers liepen in het laatste kwartier van de eerste helft weg door de treffers van Mimoun Mahi, Desevio Payne en Alexander Sørloth. Mahi trof vlak voor tijd nog een keer het doel en pas in de slotminuut deed Daryl van Mieghem namens Heracles Almelo iets terug. Het duel van 4 november eindigde in een Almelose zege. Reuven Niemeijer en Lars Veldwijk scoorden in de eerste helft. De winnende 2-1 kwam in de slotfase dankzij een benutte strafschop van Jeff Hardeveld.