Voor het BusinessClubteam zijn het drukke weken. De afgelopen weken leek de ploeg fitter te worden en per wedstrijd verder te groeien. Dat was ook terug te zien in de resultaten. FC Emmen was immers met 6-0 verslagen vorige week. Het drukke programma begon deze week echter zijn weerslag op het team te krijgen. Aanvoerder en doelman Jeroen Looms bleef met rugklachten aan de kant in Arnhem. Elliott was al geblesseerd geraakt tegen De Graafschap, maar daar stond tegenover de terugkeer van Azhimi. Omdat er ook nog een afmelding op de wedstrijddag(nacht) bij kwam, mochten leiders Sepp en Uitzetter beiden zelf acte de presence geven in Arnhem. 

Desondanks vertrokken de Heraclieden vol goede moed richting sportpark De Bakenhof. Het weer was immers vele malen beter dan tijdens de wedstrijd van het vorige seizoen. Geen -20 en stevige poolwind, maar een heerlijk ochtendzonnetje en windkracht 2. Daarmee zijn de meeste hoogtepunten van deze zondag echter wel grotendeels genoemd. In de kleedkamer was Klaster eindelijk wakker geworden en wilde hij zijn favoriete muziek van de avond (nacht) ervoor graag met zijn teamgenoten delen. De meeste spelers leken er echter meer van in een ‘trance’ te komen. 

Op de teamfoto nog volop lachende gezichten. Ook de openingsfase was nog van een redelijk niveau. Het doelpunt van Cem Özkent was zelfs het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Hij zette de aanval zelf op, dribbelde knap naar binnen, kreeg de bal terug van zijn collega Mike en schoot vervolgens keurig de 0-1 tegen de touwen vanaf de rand van het strafschopgebied. 

Daarna zakte het niveau aan Almelose kant aanzienlijk. Er werd niet simpel meer gespeeld en de aanvallen strandden vele malen in schoonheid. Vitesse rook haar kans en ging, als zeearend Hertog later in het Gelredome, recht op haar doel af. Stevige duels werden niet geschuwd en de gastheren namen ook het heft in handen. Een korte terugspeelbal van Cem kon nog net weggeschoten worden door Uitzetter, met gevaar voor eigen enkels. Enkele minuten later werd het wel 1-1 uit een directe vrije trap die langs meerdere spelers ging, maar door niemand werd aangeraakt. Daarna kon het alle kanten op, maar vooral die van Heracles, als er betere afstemming was bij de voorwaartsen. 

In de rust werd alles weer even goed gezet. De fitte Hafid werd vervangen door Tineke Post, die met haar inbreng in de tweede helft uiteindelijk door Vitesse zelfs tot ‘Man’ of the Match werd uitgeroepen. Na rust probeerde Douwe ondanks een zware nacht zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Zijn eerste afstandsschot belandde echter op de paal. Zijn tweede inzet, een vrije trap, werd door de keeper eruit getikt. Met een heus slotoffensief probeerde beide ploegen de overwinning nog binnen te halen. Vitesse wist niet meer gevaarlijk te worden, al moest vooral Sepp nog wel een aantal keer handelend optreden in de defensie. Heracles verdiende nog wel een uitgelezen kans om alsnog te scoren. Daar stak de scheidsrechter echter een stokje voor. De verdediger van Vitesse pakte bij een corner van Heracles Almelo de bal bijna klem. Heel Heracles riep om een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dat was ook de laatste kans van de wedstrijd, die dus eindigde in 1-1. 

Het copieuze lunchbuffet dat volgens een Duits thema was ingericht in het Gelredome, was van hogere kwaliteit dan de wedstrijd. En helaas ook dan de wedstrijd die daarop volgde. Een kleine domper, na vele succesvolle weken. Tegen FC Groningen hopen we die goede lijn weer op te pakken. We weten in ieder geval zeker dat Wessel dan scherp aan de aftrap zal staan. We hopen dat de overige spelers dat dan ook zijn. Ten slotte rest ons niet dan het massaal meegereisde publiek te bedanken voor de steun bij deze twee wedstrijden. Zondag 21 oktober zijn die mensen vanaf 11.00 uur weer van harte welkom op de velden van Oranje Nassau, waar we om 11.45 uur aantreden tegen het BC-team van FC Groningen.