Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met ruime cijfers verloren. Oussama Darfalou (2x), Navarone Foor en Alexander Büttner scoorden namens de thuisclub. 

Snelle openingsgoal
Vitesse greep vanaf het beginsignaal het initiatief en Oussama Darfalou was na vijf minuten al dichtbij een treffer. De kopbal belandde buiten het bereik van Janis Blaswich op de paal. De waarschuwing was aan Heracles Almelo niet besteed en in de elfde minuut trof Navarone Foor het doel met een afstandsschot. 

Heracles Almelo had na de beginfase wat meer balbezit maar tot uitgespeelde kansen leidde dit nauwelijks. De thuisclub zorgde wel voor enig gevaar. Een schot van Bryan Linssen ging in de twintigste minuut rakelings over en een kopbal van de oud-Heraclied schampte negen minuten later het zijnet. De formatie van Frank Wormuth zou voor de rust nog meer schade oplopen. Oussama Darfalou liep in de 42ste minuut weg uit de rug van de verdedigers en kon de bal langs Blaswich schuiven. 

Meer tegenslag
De formatie van Frank Wormuth kreeg meer tegenslag te verwerken. Janis Blaswich moest in de rust worden vervangen door Michael Brouwer en na enkele minuten in de tweede helft moest Maximilian Rossmann per brancard naar het veld. Tussen de bedrijven door wist Michael Brouwer. Vyachesla Karavaev van het scoren af te houden. 

Heracles Almelo probeerde nog het tij te keren. Brandley Kuwas nam in de 64ste minuut het doel onder vuur maar Eduardo pareerde het schot. Twee minuten later sloeg Vitesse vanuit de omschakeling toe. Oussama Darfalou klopte Michael Brouwer met een schot in de korte hoek. Vitesse kreeg in de 73ste minuut een strafschop na een overtreding van Lerin Duarte. Alexander Büttner klaarde vervolgens de klus vanaf elf meter. De wedstrijd ging daarna als de spreekwoordelijke nachtkaars uit. Vitesse kreeg diep in blessuretijd nog een tweede penalty maar deze keer mikte Büttner de bal hoog over het doel. 

Vitesse – Heracles Almelo 4-0 (2-0)
11.Navarone Foor 1-0, 42.Oussama Darfalou 2-0, 66.Oussama Darfalou 3-0, 73.Alexander Büttner 4-0
Gele kaarten: Mohammed Osman, Adrian Dalmau, Brandley Kuwas, Lerin Duarte, Jake Clarke-Salter 

Vitesse: Eduardo, Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Jake-Clarke Salter, Alexander Büttner, Thulani Serero, Martin Ødegaard, Navarone Foor, Matus Bero (85.Thomas Buitink), Oussama Darfalou (90+1.Mukhtar Ali) en Bryan Linssen (90+1.Max Clark), 

Heracles Almelo: Janis Blaswich (46.Michael Brouwer), Tim Breukers, Maximilian Rossmann (53.Stephen Sama), Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (81.Jesper Drost), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adirian Dalmau en Kristoffer Peterson.