Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) uit tegen Vitesse. Trainer Frank Wormuth kan in Arnhem niet beschikken over Robin Pröpper, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (allen knie) en Silvester van der Water (lies). 

“Het belangrijkste is de manier van spelen, als die prestaties goed zijn dan brengt dat punten”, aldus Wormuth. “Op dit moment is dat niet honderd procent. Soms is het in fasen fantastisch, maar daarna kan er ook een fase volgen waarin je je afvraagt wat er aan de hand is. Soms denken we teveel na over het blijven winnen en sluipt er wat angst in om te verliezen. Daarom heb ik afgelopen week met een glimlach gezegd dat we misschien maar eens moesten verliezen, maar dat wil ik natuurlijk niet echt.”

“Vitesse speelt goed voetbal en zeker thuis zullen ze niet afwachten. Wij zullen de ruimtes moeten benutten. Vitesse-uit is heel anders dan De Graafschap-thuis of FC Emmen-thuis. Het is een uitdaging, ik kijk er naar uit. Onze spelers zijn fantastisch en werken heel hard, zondag kunnen ze weer laten zien wat ze kunnen.”

Vitesse – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.