Kristoffer Peterson is uitgeroepen tot Eredivisiespeler van de Maand. De 23-jarige Zweed krijgt de prijs voor ‘zijn uitstekende prestaties in september’, zo luidt het oordeel van de Eredivisie. De verkiezing is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. 

De Eredivisie over de toekenning van de prijs: ‘Kristoffer Peterson verkeert dit seizoen in bloedvorm. De kersverse Zweedse international voert met acht doelpunten de topscorerslijst van de Eredivisie aan. Daarnaast is de Heraclied een pure afmaker: in september eindigden vier van de vijf schoten op doel in een doelpunt. Verder gaf de linksbuiten één assist, waardoor hij betrokken was bij vijf van de elf doelpunten van Heracles Almelo. Mede dankzij het goede spel van Peterson staat de Almelose ploeg na zeven speelrondes op een gedeelde tweede plaats.’

Peterson heeft de bokaal ontvangen uit handen van FOX Sports-presentator Fresia Cousiño Arias. Vanavond (vrijdag) om 19.30 uur is op FOX Sports 1 te zien hoe Kristoffer Peterson de prijs voor Speler van de Maand in ontvangst neemt.

Elftal van de Maand 
In het Elftal van de Maand wordt Peterson vergezeld door onder meer PSV’er Angeliño. Hij heeft de prijs voor Eredivisietalent van de Maand gewonnen. Naast de individuele prijzen, waar een bokaal aan verbonden is, wordt aan de hand van de spelersstatistieken ook het Eredivisie Elftal van de Maand uitgeroepen. Het elftal van de maand bestaat uit keeper Zoet (PSV), verdedigers Rutten (VVV-Venlo), Botteghin (Feyenoord), Schwaab en Angeliño (beiden PSV), middenvelders Gudmundsson (AZ), Crowley (Willem II) en Bero (Vitesse) en aanvallers Lozano (PSV), Matavz (Vitesse) en Peterson (Heracles Almelo). 

Ranglijst op basis van statistieken
De verkiezing Eredivisiespeler- en talent van de Maand is een initiatief van de Eredivisie CV in samenwerking met FOX Sports en Opta Sports. Met de statistieken van Opta Sports, de officiële matchdata-leverancier van de Eredivisie, worden de scores van een speler berekend aan de hand van zes hoofdcategorieën (aanval, verdediging, schieten, passen, balbezit en keepen), waarna er per positie een wegingsfactor wordt toegepast om tot een uniforme lijst te komen. Om in aanmerking te komen voor een prijs moet een speler minstens twee derde van het totale aantal speelminuten op het veld hebben gestaan.