Heracles Almelo speelt in de achtste ronde van de Eredivisie een uitwedstrijd tegen Vitesse. Dit duel werd tot nu toe dertien keer gespeeld op het hoogste niveau. De oogst is twee keer winst, drie keer gelijk en acht keer verlies. 

De eerste krachtmeting vond plaats op 29 oktober 2005. Vitesse won met 5-1 dankzij de treffers van Youssouf Hersi (2x), Matthew Amoah (2x) en Tom de Mul. Kwame Quansah nam het Almelose doelpunt voor zijn rekening. Het duel van 30 september 2006 eindigde in 4-0. Danko Lazovic scoorde drie keer en de vierde treffer werd gescoord door Anduele Pryor. 

De editie van 19 januari 2008 kende een eindstand van 2-0 door de treffers van Remco van der Schaaf en Santi Kolk. Heracles Almelo kreeg op 3 mei 2009 de nodige kansen maar Vitesse trok aan het langste eind dankzij een doelpunt van Lasse Nilsson. 

Heracles Almelo reisde in 2009 nog een keer naar Arnhem en deze keer werd er gewonnen. De eindstand op 24 oktober was 0-2. Willie Overtoom kon van dichtbij intikken en Sebastiaan Steur trof het doel met een kopbal. Vitesse was in blessuretijd nog dichtbij een treffer maar het schot van Gennaro Snijders belandde op de paal. 

Vitesse won de twee daaropvolgende edities met 2-0. Davy Pröpper en Dalibor Stevanovic namen op 20 november 2010 de treffers voor hun rekening en op 16 maart 2012 tekenden Wilfried Bony en Renato Ibarra voor de doelpunten. Bony miste in duel nog een strafschop. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen na een rode kaart voor Remko Pasveer. 

Heracles Almelo slaagde op 22 september 2012 erin om een punt te pakken. Ninos Gouriye opende drie minuten na de rust de score met een rebound en Wilfried Bony benutte zeventien minuten voor tijd een strafschop. De editie van 4 augustus 2013 ging met 3-1 verloren. Kelvin Leerdam, Marcus Pedersen en Renato Ibarra scoorden voor de thuisclub. Matthew Amoah scoorde pas tegen in de slotminuut. 

De editie van 21 december 2014, werd door Vitesse met ruime cijfers gewonnen. De 3-0 werd bereikt in het tweede deel van de eerste helft door twee doelpunten van Bertrand Traore en een van Zakaria Labyad. 

Heracles Almelo ging in 2016 twee keer op bezoek bij Vitesse. Het duel van 16 april eindigde in 1-1. De wedstrijd werd vlak na de rust opengebroken. Wout Weghorst mikte eerst op de paal en in de counter wist Milot Rashica de score te openen. De gelijkmaker van Wout Weghorst viel tien minuten voor tijd. Hij benutte een strafschop. 

De krachtmeting van 16 november eindigde in 1-2. Ricky van Wolfswinkel opende in de 58ste minuut de score maar Brahim Darri tekende drie minuten later met een prachtig schot voor de gelijkmaker. De beslissing viel een kwartier voor tijd toen Samuel Armenteros een penalty wist te verzilveren. Het meest recente duel dateert van 17 maart van dit jaar. Beide ploegen kwamen toen niet tot scoren.