Kristoffer Peterson maakt zijn debuut in de selectie van het Zweedse nationale elftal. Hij is door bondscoach Janne Andersson opgeroepen voor de aankomende interlandperiode, waarin voor Zweden twee wedstrijden op het programma staan. Peterson is momenteel met acht doelpunten topscorer van de Eredivisie.

Rusland is de eerste opponent van Zweden. Dit duel in de UEFA Nations League wordt op donderdag 11 oktober in Stadion Kaliningrad (Kaliningrad, Rusland) gespeeld. Op dinsdag 16 oktober speelt Zweden in de Friends Arena in Solna (Zweden) een oefenduel tegen Slowakije.

Kuwas opgeroepen voor Curaçao
Brandley Kuwas is opnieuw opgeroepen door de Curaçaose Voetbalbond. Hij speelt met zijn ploeg op vrijdag 12 oktober een wedstrijd tegen de Amerikaanse Maagdeneilanden in de tweede ronde van de CONCACAF Nations League. Het nationale team van Curaçao won in de afgelopen interlandperiode, met Brandley Kuwas in de basis, overtuigend van Grenada. De ploeg van trainer Remko Bicentini zegevierde met 10-0.

Osman met Syrië naar Bahrein en China
Voor Mohammed Osman krijgt zijn debuut voor de Syrische nationale ploeg een vervolg. De middenvelder is opnieuw opgeroepen voor zijn land. Syrië speelt in de komende periode twee wedstrijden. Eerst reist Osman af naar Bahrein, dat op 11 oktober de tegenstander is van Syrië. Op 16 oktober wacht een wedstrijd in en tegen China.