Heracles Almelo 2 heeft de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur 2 met 3-2 gewonnen. Jesper Drost, Zeki Erkilinc en Joey Konings namen de Almelose treffers voor hun rekening. 

De beginfase had weinig te bieden. Matig uitverdedigen aan Almelose zijde hielp de gasten in de 26ste minuut aan een voorsprong. Stanley Akoy kon scoren met een bekeken schot. Heracles Almelo was twee minuten later al dichtbij de gelijkmaker maar de inlopende Joey Konings mikte hoog over het doel. De gelijkmaker viel in de 33ste minuut en werd ingeleid door een mooie pass van Yoëll van Nieff. Jesper Drost kon daarna met succes de doelman uitspelen. 

De tweede helft leverde aanvankelijk ook weinig kansen op maar halverwege ging Heracles Almelo toch op zoek naar een tweede treffer. Joey Konings was in de 67ste minuut dichtbij maar zag zijn kopbal van de lijn worden gehaald. Vijf minuten later zorgde ook Vincent Vermeij voor gevaar met een kopbal. Zeki Erkilinc had in de 82ste minuut wel succes. De invaller had een mooie beweging in huis en prikte knap raak in de korte hoek. 

Julian Calor kreeg namens SC Cambuur een dot van een kans na matig uitverdedigen aan Almelose zijde maar mikte in het zijnet. Joey Konings leek daarna het duel in de 87ste minuut te beslissen door na een goede loopactie raak te schieten maar SC Cambuur had nauwelijks een minuut later al een antwoord en zorgde daarmee voor enkele spannende minuten. Gescoord werd er echter niet meer. 

Heracles Almelo 2 – SC Cambuur 2 3-2 (1-1)
26.Stanley Akoy 0-1, 33.Jesper Drost 1-1, 82.Zeki Erkilinc 2-1, 87.Joey Konings 3-1, 88.Rashaen de Windt 3-2 

Opstelling: Koen Bucker, Wout Droste, Stephen Sama (62.Zeki Erkilinc), Jelle van Benthem (77.Yassine Ballah), Lennart Czyborra, Tim van de Berg, Joey Konings, Yoëll van Nieff (46.Niels Leemhuis), Jesper Drost, Vincent Vermeij en Dabney dos Santos.