Na een week waarin de Heraclieden van het BusinessClub-team drie keer in actie kwamen (winst bij SC Heerenveen, winst op het binnenterrein van De Karelskamp en een gelijkspel tegen De Graafschap), kunnen we zeggen dat het seizoen goed is begonnen. Dat goede begin moest een passend vervolg krijgen tegen het BusinessClub-team van FC Emmen. 

Na de eerste nachtvorst van dit najaar mocht het BusinessClub-team in alle vroegte op zondagochtend verzamelen in de kantine van SV Almelo. Een thuiswedstrijd tegen de promovendus uit Emmen zou om 09.30 uur afgetrapt worden. Dat moest gebeuren zonder de fitste man van het stel. Elliott Isenia heeft zijn middenvoetsbeentje gebroken tegen De Graafschap en kan de komende weken niet meespelen. Of het door het ontbreken van Elliott’s warming-up was, of met het vroege tijdstip, maar de start van de Heraclieden was niet geweldig. 

De sponsors van FC Emmen, met algemeen directeur Wim Beekman op het middenveld, stapten vanwege wat omleidingen laat uit hun auto in Almelo, maar begonnen wel beter aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de gasten. Heracles Almelo schrok wakker en ging gedurende de eerste helft steeds beter spelen. John Wessel bekroonde zijn eerste basisplaats met een prachtige assist in de 8e minuut op Gerben Steunebrink, die de pass van Wessel een passend gevolg gaf. Hij schoot de 1-0 strak in de verre hoek. Acht minuten later volgde ook de tweede treffer. Een voorzet van Arnoud Schonis werd op waarde geschat door Niels Mulder. A la Bep Bakhuys kopte Nielz de 2-0 binnen. Weer een paar minuten later werd de wedstrijd al in het slot gegooid. Mark-Jan Fledderus dook op in het vijandelijke strafschopgebied, legde rustig terug en Steunebrink van hoofdsponsor Asito schoof de 3-0 binnen. Zijn directeur Stolk zag vanaf de zijlijn dat Steunebrink zijn plekje had gevonden in het BusinessClub-team. 

In de rust mocht Guus Verbeek zijn entree maken bij Heracles. Omdat Schonis nog niet gescoord had, kreeg hij nog een helftje de tijd om op onvergetelijke wijze afscheid te nemen van de mooiste club van Nederland. Waar de eerste helft nog wat moeizaam begon, schoot Heracles uit de startblokken na de rust. Binnen 14 seconden lag de bal in het netje. Nielz maakte zijn tweede van de zondagochtend, dit maal met zijn voeten, op aangeven van Henk Smit. Even leek de scherpte weg te ebben bij Heracles. Een uitbraak van FC Emmen volgde, maar Looms was op zijn hoede en hield met zijn voeten zijn doel schoon. 

Negen minuten na de rust volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Waar in de eerste helft de tandem Schonis-Mulder scoorde middels een voorzet van Schonis en een doelpunt van Mulder, was het nu precies andersom. Mulder legde terug en Schonis kon binnen schieten: 5-0 en een mooie treffer voor Arnoud op zijn laatste werkdag bij Heracles Almelo. Mark-Jan Fledderus zorgde er kort voor tijd voor dat er ook in de tweede helft drie keer werd gescoord. Hij bracht met een mooi schot van de rand van het strafschopgebied voor de 6-0 eindstand. Want kort daarna besloot scheidsrechter Bruins dat het mooi was geweest. Hij toonde Schonis de rode kaart, die daarna op de schouders van het veld ging, op weg naar de Eredivisie in Zeist. 

De sponsoren van FC Emmen werden met 6-0 verslagen, maar de sportiviteit en onderlinge sfeer waren zeker voor herhaling vatbaar. De enige speelster van de gasten werd tijdens het copieuze lunchbuffet verkozen tot Man of the Match. Emmen beloofde de terugwedstrijd op volle oorlogssterkte aan de aftrap te zullen verschijnen. Na de brunch schoot ons vlaggenschip ook uit de startblokken tegen de promovendus. Na 8 minuten leek een 6-0 opnieuw tot de mogelijkheden te behoren. Dat werd het niet, maar de tevredenheid was na afloop groot. Zes punten tegen FC Emmen en opnieuw een geslaagde dag! 

Aanstaande zondag speelt het BusinessClub-team de volgende wedstrijd, in Arnhem voorafgaand aan het hoofdgerecht: Vitesse – Heracles Almelo.