Heracles Almelo won zondagmiddag wederom een wedstrijd in de Eredivisie. FC Emmen werd met 2-1 verslagen. Voor het eerst sinds 2005 wist Heracles Almelo vier Eredivisiewedstrijden op een rij te winnen. Na de wedstrijd blikte Kristoffer Peterson terug.

Deze winst was mede te danken aan de bliksemstart na acht minuten spelen. Kan jij de eerste acht minuten omschrijven?
“Wij begonnen de wedstrijd met veel power. Door het vertrouwen van de goede resultaten en de steun van het publiek waren wij in de beginfase agressiever dan FC Emmen. Daarbij zetten wij veel druk naar voren wat resulteerde in de snelle twee doelpunten na acht minuten spelen.”

Het eerste deel van de wedstrijd waren jullie overduidelijk het betere team. Echter kwam FC Emmen steeds beter in de wedstrijd. Vond je het een wedstrijd met twee gezichten?
“Ik denk dat de wedstrijd inderdaad twee kanten had. Zoals gezegd begonnen wij goed aan de wedstrijd, maar zakten wij steeds verder in. De energie van de eerste twintig minuten hielden wij niet vol, waardoor FC Emmen beter in de wedstrijd kwam. Toen kon je ook de voetballende kwaliteiten van FC Emmen zien.”

Hoe kan het dat FC Emmen uiteindelijk (acht schoten op doel, red.) tot zoveel kansen kwam?
“De formatie stond niet optimaal. De verbinding tussen de aanval en de verdediging was niet goed, waardoor het veld erg lang werd. Op deze manier kon FC Emmen voetballen tussen de linies waaruit zij enkele keren gevaarlijk werden.”

Inmiddels heeft Heracles Almelo zestien punten uit zeven wedstrijden en staat volgende week Vitesse-uit op het programma. Hoe nu verder?
“Nu gaan wij ons focussen op het herstel van deze wedstrijd. Vitesse is volgende week een belangrijke wedstrijd, maar niet belangrijker dan deze wedstrijd.”