Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in winst omgezet. Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson namen de Almelose treffers voor hun rekening in een duel dat twee gezichten kende. 

Pikstart
De formatie van Frank Wormuth kende een uitstekende start. Adrian Dalmau kreeg in de vierde minuut al een dot van een kans maar vergat de bal van dichtbij binnen te tikken. Brandley Kuwas brak in de zesde minuut de score open. Hij slalomde door de vijandelijke defensie en prikte de bal uiteindelijk onder Kjell Schepen door. De 2-0 viel een goede minuut later. Brandley Kuwas stoomde deze keer op en bediende Kristoffer Peterson. De Zweed schoof de bal in de verre hoek. 

Heracles Almelo hield daarna eenvoudig de controle over de wedstrijd. De bal ging gemakkelijk rond en er was af en toe dreiging. Adrian Dalmau probeerde het in de 24ste minuut van afstand en dwong daarmee Kjell Scherpen tot een moeizame redding. Twee minuten later kwam de Spanjaard een teenlengte tekort om een voorzet binnen te tikken. De ploeg moest alleen waken voor gemakzucht. Balverlies leidde de eerste kans voor FC Emmen in. De inzet van Anco Jansen werd in de 27ste minuut door Janis Blaswich gepareerd. 

Kristoffer Peterson kreeg in de 34ste minuut de volgende kans op de 3-0. De Zweed werd na een langdurige aanval door Bart van Hintum in stelling gebracht maar mikte van dichtbij hoog over. FC Emmen moest daarna noodgedwongen wisselen omdat Reuven Niemeijer niet verder kon na een harde botsing met Janis Blaswich. De bezoekers zouden in de laatste minuten van de eerste helft nog twee keer gevaarlijk worden. Jafar Arias kreeg in de 43ste minuut de beste kans. Janis Blaswich redde fraai op een inzet van dichtbij. Glenn Bijl probeerde het diep in blessuretijd van afstand maar Blaswich reageerde opnieuw attent. 

Moeizame tweede helft
De tweede helft verliep een stuk moeizamer waarin Heracles Almelo de fout maakte door zich te ver terug te laten zakken. FC Emmen probeerde het aanvankelijk van afstand. De schoten van Keziah Veendorp en Alexander Bannink zorgden voor gevaar maar de beste schietkans was in de 55ste minuut voor Caner Cavlan. Heracles Almelo was in de 64ste minuut dichtbij een treffer. Een vrije trap van Brandley Kuwas van ongeveer negentien meter werd gepareerd door Kjell Scherpen. In de 68ste minuut kreeg de formatie de rekening gepresenteerd. Anco Jansen scoorde de 2-1 vanaf de strafschopstip. 

Heracles Almelo slaagde er niet meer in om het niveau van de eerste helft te halen. Vincent Vermeij creëerde in de 83ste minuut nog zelf een kansje maar de inzet was te zwak om Kjell Scherpen te verontrusten. FC Emmen zocht naar de 2-2 en was via Jafar Arias nog dichtbij. Het schot werd gepareerd door Janis Blaswich. Diep in blessuretijd had Dabney dos Santos nog kunnen scoren op aangeven van Vincent Vermeij maar de invaller stuitte op Kjell Scherpen. 

Heracles Almelo – FC Emmen 2-1 (2-0)
6.Brandley Kuwas 1-0, 7.Kristoffer Peterson 2-0, 68.Anco Jansen 2-1
Gele kaarten:Lerin Duarte, Yoëll van Nieff, Tim Siekman, Anco Jansen 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte, Mohammed Osman, Alexander Merkel (46.Yoëll van Nieff), Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (58.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (75.Dabney dos Santos). 

FC Emmen: Kjell Scherpen, Gersom Klok, Keziah Veendorp, Nick Bakker, Caner Cavlan, Reuven Niemeijer (41.Jafar Arias), Glenn Bijl, Hilal Ben Moussa, Alexander Bannink, Anco Jansen en Luciano Slagveer (84.Tim Siekman).