In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker neemt Heracles Almelo het op tegen Vitesse. Het duel wordt gespeeld in het Polman Stadion. Wedstrijden in de tweede ronde van het bekertoernooi worden gespeeld op dinsdag 30 oktober, woensdag 31 oktober en donderdag 1 november. Op korte termijn presenteert de KNVB het speelschema, waarna ook de informatie over de kaartverkoop volgt.

Heracles Almelo wist de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker te bereiken door in de eerste ronde FC Den Bosch te verslaan. Afgelopen dinsdag werd het 1-2 dankzij twee treffers van Vincent Vermeij. 

Zinderend duel in 2015
In 2015 speelden Heracles Almelo en Vitesse ook in Almelo tegen elkaar in het bekertoernooi. De Arnhemmers werden in een zinderend duel met 4-1 na verlenging aan de kant gezet. Robin Gosens, Oussama Tannane, Paul Gladon en Wout Weghorst namen de Almelose treffers voor hun rekening tegen een tegenstander die de wedstrijd met acht man moest beĆ«indigen. 

De samenvatting van dat duel: