Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 12.15 uur) thuis tegen FC Emmen. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (allen knie) en Silvester van der Water (lies). “Robin Pröpper blijft natuurlijk onze ‘hoofdaanvoerder’”, aldus Wormuth. “Tim Breukers was al tweede aanvoerder en hij is deze week door de spelersgroep gekozen tot de nieuwe ‘captain op het veld’. We hebben vervolgens met de trainers Kristoffer Peterson en Alexander Merkel tot tweede en derde aanvoerder benoemd.”

“FC Emmen pakt tot nu toe de punten in uitduels, dat doen ze goed. Ze hebben al gewonnen in Utrecht en Den Haag. We hebben in de voorbereiding ook tegen elkaar gespeeld en toen wonnen we met 1-0 via een strafschop. Ik vond Emmen toen heel gedisciplineerd spelen. Wij zijn thuis altijd vol zelfvertrouwen en enorm gemotiveerd. We hebben tot nu toe in eigen huis goede resultaten gehaald, ook door de wisselwerking met het publiek. We hebben dinsdag in Den Bosch natuurlijk met een grotendeels veranderde ploeg gespeeld, dus Peterson en co zijn fit genoeg om te knallen zondag. In welke opstelling we dat gaan doen weet ik nog niet, we hebben natuurlijk nog twee trainingen voor de wedstrijd.”

Heracles Almelo – FC Emmen staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.