Heracles Almelo speelt in de zevende ronde van de Eredivisie thuis tegen FC Emmen. Het wordt de eerste keer dat beide teams tegenover elkaar staan op het hoogste niveau. 

Beide teams hebben een lange traditie als het gaat om wedstrijden in de Eerste Divisie. Heracles Almelo kan thuis bogen op een positieve score. Op 22 december 2001 werd het bijvoorbeeld 1-0 door een doelpunt van René Kolmschot in de slotminuut. FC Emmen moest dat duel met tien man uitspelen na een tweede gele kaart voor Alami Ahannach. 

FC Emmen boekte op 29 november 2002 een zege: 2-3. Donny de Groot scoorde twee keer namens de gasten en de derde treffer was een eigen doelpunt van Rudy Jansen. De treffers van Heracles Almelo vielen pas in de slotfase en werden gescoord door John Stegeman en Rudy Jansen. 

Heracles Almelo was op 1 september 2003 al snel klaar met FC Emmen. Na een kwartier spelen stond het reeds 3-0 door de doelpunten van Richard Roelofsen en Yuri Rose (2x). Rudy Jansen scoorde enkele minuten na de rust een vierde treffer en pas daarna kon Marcio Junqueira iets terugdoen voor FC Emmen. 

Het laatste duel in deze periode dateert van 18 maart 2005. Heracles Almelo kwam na twintig minuten op voorsprong door een doelpunt van Nico-Jan Hoogma. FC Emmen kwam daarna langszij dankzij een benutte penalty van Niki Leferink maar moest vervolgens met tien man verder na een rode kaart voor Brian Tevreden. Thijs Sluijter scoorde op slag van rust de 2-1. In de tweede helft wisten beide ploegen nog een keer het net te vinden. Rudy Jansen scoorde namens Heracles Almelo. Gerry Snip trof doel namens de bezoekers.