In de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch maakte doelman Michael Brouwer dinsdagavond zijn debuut voor Heracles Almelo. Brouwer liet zich gelden met een groot aantal reddingen. Na afloop van de wedstrijd blikte hij desgevraagd terug op zijn eerste officiële optreden voor de club. 

Na precies 1.912 dagen (onder contract sinds 1 juli 2013) heb je jouw debuut gemaakt in het eerste elftal van Heracles Almelo. Hoe heb jij jouw debuut ervaren?
“Het was natuurlijk een speciale wedstrijd voor mij. Het was fantastisch om voor onze meegereisde supporters te mogen spelen. Toch beschouw ik deze officiële bekerwedstrijd als alle andere wedstrijden.”

Ervaarde jij nog extra druk in vergelijking met een wedstrijd in het tweede elftal?
“Op deze wedstrijd staat natuurlijk wel meer druk dan een wedstrijd met het tweede elftal. Hier in Den Bosch speel je natuurlijk voor ons meegereisde publiek en uiteindelijk staat er een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi op het spel.”

Zijn er afspraken gemaakt over het keepen van de bekerwedstrijden?
“Er zijn geen afspraken gemaakt over het keepen van de bekerwedstrijden. Ik hoorde afgelopen zondag pas dat ik deze wedstrijd zou gaan keepen en ik hoop de komende wedstrijden in het TOTO KNVB Bekertoernooi ook te mogen keepen. Ik ben in ieder geval fit en sta altijd klaar om te spelen als de trainer mij nodig heeft.”

Hoe gingen jullie deze eerste ronde van de TOTO KNVB Beker in?
“Alle spelers die in Den Bosch waren (19 in totaal, red) hadden de focus op deze wedstrijd. Wij namen deze wedstrijd en tegenstander zeer serieus en het was natuurlijk een unieke mogelijkheid voor de oorspronkelijke wissels om zichzelf te laten zien aan de trainer en het publiek. Wij hadden het bij vlagen moeilijk tegen FC Den Bosch, maar uiteindelijk hebben wij als team de winst over de streep getrokken.”

Smaakt deze wedstrijd naar meer?
“Deze wedstrijd smaakt zeker naar meer. Ik heb hier vijfeneenhalf jaar lang hard voor gewerkt en ik heb de laatste jaren meerdere tegenslagen moeten verwerken. Het is dan een mooie beloning voor het harde werken.”