Zet in Herent (België) je achterdeur open en je ruikt het biergist van Stella Artois en hoort in juli de stevige klanken van Rock Werchter. Geen verkeerde plaats om je jeugd door te brengen, vindt ook Wim Roosens van Interpersona.

“Herent, vlakbij Leuven, dat ken je wel, van Stella Artois.” Wim is fier op zijn geboorteplaats. Ondanks dat hij later zijn koffers pakte en naar Dublin vertrok, vertelt hij enthousiast over zijn jeugd waarin voetbal altijd prominent aanwezig was.  Als voetballer, later als jeugdtrainer en als supporter van KV Mechelen waarvan we de gouden jaren nog hebben meegemaakt. “Die wonnen in 1988 de Europacup II-finale met 1-0 van Ajax door een goal van Den Boer.” Het is waar: KV Mechelen’s trainer Aad de Mos stelde vier Nederlanders op tegen het ijzersterke Ajax met Wouters, Blind, Mühren en Van ’t Schip. Blind kreeg in de 16e minuut rood en KV Mechelen, waar voormalig Heraclied Bram Castro onder contract staat, nam de Europacup mee naar huis. “Den Boer woonde toen 200 meter verder en af en toe gingen we ook kijken Achter de Kazerne.” aldus Wim.

Hij raakte uitgekeken op België, had een nieuwe omgeving nodig. Hij vond een baan bij UPS in Dublin en vertrok. Daar leerde hij zijn huidige vrouw Stacy kennen. Na drie maanden woonden de twee samen en nu, 12 jaar later, is het paar op 10 augustus van dit jaar een gezinslid rijker geworden; dochter Madison blijkt een ‘makkelijke’ baby te zijn. Als goede Belg houdt Wim van een bourgondische levensstijl. Kijk dus niet raar op als je hem in een van de Almelose restaurants tegenkomt. De volgende op het lijstje is Gastrobar 1910.
Na Dublin volgde een korte periode in Antwerpen, waarna gesetteld werd in Almelo. Daar begon Wim zijn huidige bedrijf, Interpersona, wat zijn rol als tussenpersoon tussen de vermogensbeheerder en investeringsbanken vertolkt. “Financieel adviseurs komen bij mij omdat een klant een specifieke wens heeft en op basis daarvan maken wij producten op maat. Daarnaast bieden we via een partnership ook particulieren effectief vermogensadvies met gestructureerde maatwerkportefeuilles.” In het kort is Interpersona een jonge, dynamische tussenpersoon gespecialiseerd in gestructureerde producten. 

Na een rondleiding met de Junior Kamer Almelo was Wim destijds onder de indruk van het nieuwe stadion. Dat deed hem besluiten om toe te treden tot de BusinessClub. “Mensen kennen hier je voornaam, spreken elkaar informeel aan, of je er nu een dag of 10 jaar rondloopt. Dat gevoel van saamhorigheid, gecombineerd met de gezelligheid in de BusinessClub en in het BusinessClubteam zorgt ervoor dat je je welkom voelt.”

Contact opnemen met Wim? Zijn contactgegevens zijn te vinden in de Heracles Almelo BusinessClub App.