Heracles Almelo speelt morgen (dinsdag, aanvang 19.45 uur) in de eerste ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi in en tegen Den Bosch. Trainer Frank Wormuth kan in De Vliert niet beschikken over Silvester van der Water (lies), Robin Pröpper, Jeff Hardeveld en Sebastian Jakubiak (allen knie). 

“We nemen deze wedstrijd en deze tegenstander heel serieus”, aldus Wormuth. “We hebben ze twee keer in het stadion bekeken en gaan ook ’s morgens al naar het zuiden om ons in een hotel voor te bereiden. We zullen het elftal wel op een aantal posities wijzigen ten opzichte van afgelopen vrijdag, maar we hebben in de breedte een goede selectie. Het elftal dat morgen speelt kan bij wijze van spreken ook zondag tegen Emmen spelen. De nieuwe jongens moeten zich laten zien.”

“Het is het bekertoernooi, dus je speelt altijd een finale. We moeten deze wedstrijd zeker niet onderschatten en we zullen geduld moeten hebben. FC Den Bosch is een voetballende ploeg met een paar heel goede spelers. Maar wij moeten met overtuiging spelen zodat we deze wedstrijd kunnen winnen.”

FC Den Bosch – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.