16 september, sc Heerenveen (uit)

De kick-off van het seizoen is een kopie van het seizoen ervoor: sc Heerenveen uit. De laatste editie werd met tien doelpunten verschil gewonnen, maar de bal is rond en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De nieuwe ‘spelregels’ die de BusinessClub Teamleden met elkaar hebben afgesproken, moeten nog een beetje landen, hebben wij gemerkt (schroom vooral niet te vragen als er nog onduidelijkheden zijn). Toch wordt er al een aantal regels omarmd, zoals de gezamenlijke warming up onder leiding van Elliot Isenia. Mooi om te zien en goed voor het groepsproces.

Op het hoofd(gras)veld van Skoatterwâld wordt afgetrapt in een vier-vier-twee opstelling, met twee echte ‘wingers’, omdat de coach altijd kijkt naar het beschikbare arsenaal spelers. Één van de wingers, Isenia, is op dreef. Zijn eerste poging op doel gaat tegen de lat, maar zijn volgende balcontact levert en goal op. Na een wervelende actie bereikt hij Schonis, die de bal op fabelachtige wijze achter de Friese keeper krijgt; een bal die druipt van klasse. 
Heerenveen komt vervolgens gevaarlijk terug met verzorgd voetbal. Er volgen verschillende pogingen om de stand gelijk te trekken, maar de zwart-witten overleven het tot aan de rust. Azhimi moet zich laten wisselen met een spierblessure, Koelen vervangt hem. 
De tweede helft neemt Heracles Almelo het initiatief weer terug. Een van richting veranderd schot van Klumpers gaat in het doel, maar de actie voorafgaand verdiende al een treffer, 0-2. Direct daarop volgend een prachtige aanval, opgezet door Fledderus die Schonis inspeelt. Schonis speelt in een keer door op Mulder, die op Zlataneske wijze een omhaal net over het doel ziet gaan; schitterend. Hetzelfde soort samenspel zet ook de 0-3 op het scorebord. Koelen stuurt Schonis diep, een voorzet op maat volgt en Fledderus schuift beheerst binnen. Een mooie overwinning waarmee met vertrouwen naar het Abe Lenstra Stadion afgereisd wordt. Onderweg moest een vroegtijdig gestrande Heerenveen-supporter op de been geholpen worden door parttime BHV-ers Mulder en Smit. Het buffet was van sterrenniveau, net als de daarop voorgeschotelde doelpuntrijke wedstrijd.

19 september, Toernooi P.I. Almelo

Het BusinessClub Team moet drie dagen later alweer aantreden, ditmaal voor een toernooi. Locatie: de Penitentiaire Inrichting te Almelo, De Karelskamp. De groep wordt opgesplitst in twee teams en voetbalt binnen de muren tegen teams van gedetineerden en medewerkers van de Karelskamp. Het doel is re-integratie door middel van sport en een bevestiging van de goede relatie en samenwerking tussen Heracles Almelo en de P.I. Almelo. Een toernooi-opzet die nog niet eerder is afgewerkt. 
Op een panna veld wordt 3 tegen 3 gespeeld en tegelijkertijd speelt de rest van het team 5 tegen 5 op een groot veld. Tactisch wisselen en de scores van beide velden goed in de gaten houden en optellen, moet de toernooiwinst opleveren. Door deelname met twee teams vergroot Heracles Almelo de kans dat ook daadwerkelijk de beker meegenomen wordt, zo ook geschiedde door Team 1 van het BusinessClub Team. Bij de prijsuitreiking neemt Mark Jan Fledderus het woord en bedankt hij de organisatie voor het opzetten van dit unieke evenement.

Vrijdag 21 september, De Graafschap (thuis)

Twee dagen verstrijken en de Superboeren, na twee jaar afwezigheid, komen op bezoek. De gasten worden welkom geheten met een goodie bag en een heuse presentatiegids van onze BusinessClub Teamleden. Dit initiatief komt uit de groep zelf en is in korte tijd uit de grond gestampt met een verbluffend resultaat. Het bevorderen van het onderlinge contact en zaken doen met elkaar moet hiermee een nieuwe dimensie krijgen. Niet dat we hierdoor de wedstrijd op voorhand gewonnen hebben, want De Graafschap komt met een team dat gewaagd is aan onze strijders. 
Elliot opent de score. Na een pirouette om zijn as krult hij de bal in de verre hoek om de keeper. Lekker om op voorsprong te komen, maar De Graafschap pakt het initiatief over. Een vrije trap wordt door good old Rene Bot onhoudbaar in de verre hoek gekruld: 1-1. Dat Steunebrink zijn debuut maakt voor het BusinessClub Team tegen een BVO, wil hij niet ongemerkt voorbij laten gaan. Als er een strafschop wordt toegekend, is hij degene die de bal opeist, maar mist. Als er dan ook nog een tegentreffer wordt geïncasseerd lijken de rapen gaar: 1-2. Toch maakt Steunebrink zijn eerdere fout goed door de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Met hangen en wurgen blijft deze stand op het scorebord. Ook een elfmeter tegen blijft ons bespaard, als scheidsrechter Bruins de andere kant op kijkt. 

Een over het algemeen sportieve wedstrijd zonder incidenten is het niveau wat nagestreefd wordt bij potjes met het BusinessClub Team. Het buffet, op de nieuwe locatie in de BusinessClub, is tot op de bodem op gegaan en de regenwedstrijd daarna werd met een prima resultaat afgesloten. Al met al een drukke week, zeker met de wetenschap dat zondag FC Emmen zijn debuut maakt op het vroege tijdstip. Volgens mij hebben we nog niet eerder zo vroeg op het veld gestaan…