Heracles Almelo won vrijdagavond met 4-0 van De Graafschap en steeg naar de derde plaats op de ranglijst. Tim Breukers, die de aanvoerdersband overnam van Robin Pröpper, kijkt vanzelfsprekend met een goed gevoel terug op de wedstrijd.

Dertien punten uit zes gespeelde Eredivisiewedstrijden en de derde plaats op de ranglijst. Hoe voelt dat?
‘’Dat voelt natuurlijk heel goed. Wij hebben al tegen wat goede ploegen gespeeld, zoals AZ en Ajax, dus we staan er inderdaad goed voor.’’

Hoe is het voor jou als verdediger om ‘de nul’ te hebben gehouden?
‘’Het is fijn dat wij een keer de nul hebben gehouden. Dat is ook voor ons vertrouwen erg belangrijk. De eerste helft was wel chaotisch, maar uiteindelijk hebben wij het als verdediging in de tweede helft goed opgepakt.’’ 

Sinds deze week ben je, door de langdurige blessure van Robin Pröpper, de nieuwe aanvoerder. Hoe ga je daarmee om en ga je anders de wedstrijd in als aanvoerder?
‘’Het is heel dubbel. Het is erg jammer dat het op deze manier gaat (door de zware blessure van Pröpper, red.), maar daarbij is het goed voor mijzelf dat ik aanvoerder ben. Ik ben als tweede speler gekozen door de groep om aanvoerder te worden, dus dat is alleen maar mooi. Ik ga niet anders spelen doordat ik de aanvoerdersband om heb, want dan zou ik mijzelf ongeloofwaardig maken.’’

Jullie waren de favoriet voor deze wedstrijd. Wat is jullie strijdplan geweest?

‘’Je weet vooraf dat wij veel de bal gaan hebben en dat De Graafschap gaat inzakken. Het is dan lastig om door een hechte defensie heen te spelen. Dit lukt ons in de eerste helft minder goed. In de tweede helft zetten we hoger druk, dan krijg je kansen en win je verdiend.’’

Volgende week zondag FC Emmen thuis, hoe gaan jullie die wedstrijd in?
‘’Volgende week zondag spelen we inderdaad de volgende wedstrijd in de Eredivisie, maar eerst gaat de focus op de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Wij nemen dit toernooi heel serieus, want dit is immers de snelste manier om Europa in te gaan.’’