Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 4-0 gewonnen. De eerste treffer was een eigen doelpunt en na de rust voerden Kristoffer Peterson, Brandley Kuwas en Vincent Vermeij de score verder op. 

Verdiende voorsprong
De wedstrijd kende een levendig begin met een goede kans voor beide ploegen. Silvester van de Water schoot in de vierde minuut van enige afstand over en Fabian Serrarens mikte in de twaalfde minuut van dichtbij over het doel. Heracles Almelo kreeg daarna het duel langzaam maar zeker onder controle. De formatie kwam ook steeds dichterbij een treffer. Een kopbal van Maximilian Rossman werd in de negentiende minuut gepareerd door Hidde Jurjus en de doelman moest vier minuten later opnieuw aan de slag toen Adrian Dalmau het doel vanuit de draai onder vuur nam. 

Hidde Jurjus leek in de 25ste minuut te capituleren op een nieuwe inzet van Adrian Dalmau. De goalie kreeg deze keer de hulp van Bart Straalman die op de doellijn kalm bleef. Vrouwe Fortuna stak twee minuten later Heracles Almelo de helpende hand toe. Kristoffer Peterson gaf slim mee op Bart van Hintum en diens inzet verdween via Javier Vet in het doel. 

De formatie van Frank Wormuth liet ook in het restant van de eerste helft De Graafschap wankelen maar kwam bijna niet tot echte uitgespeelde kansen. Adrian Dalmau kreeg er nog een in de 43ste minuut toen hij ineens voor Hidde Juirjus opdook. De doelman wist de inzet echter onschadelijk te maken. 

Drie keer raak
Brandley Kuwas, die op slag van rust de geblesseerde Silvester van der Water verving, kreeg de eerste kans van de tweede helft. De invaller mikte van ongeveer een meter of tien over het doel. De Graafschap zorgde vervolgens even later voor enige gevaar. Het afstandsschot van Daryl van Mieghem werd echter door Janis Blaswich gepareerd. 

Heracles Almelo maakte het zich in de minuten daarna onnodig moeilijk maar was op tijd weer bij de les. Het was Kristoffer Peterson die zijn ploeg op sleeptouw zou nemen. De Zweed mikte in de 57ste minuut na een actie nog over het doel maar een minuut later trof hij na een soortgelijke actie wel het doel met een schuiver in de verre hoek. 

Adrian Dalmau leek het duel in de 65ste minuut het duel te beslissen door te scoren maar de debuterende scheidsrechter Erwin Blank keurde de treffer af na raadpleging van de VAR. Heracles Almelo bleef echter zoeken naar een treffer. Brandley Kuwas dwong Hidde Jurjus met een fraaie vrije trap tot een redding en drie minuten later draaide een hoekschop van Mohammed Osman op de lat van het vijandelijke doel. Brandley Kuwas deelde uiteindelijk in de 81ste minuut de beslissende klap uit. Hij mocht opstomen en schoof de bal onder Hidde Jurjus door. 

De Superboeren moesten de gifbeker tot de laatste seconde leegdrinken. Fabian Serrarens kreeg een rode kaart na een overtreding op Lerin Duarte en drie minuten in blessuretijd kon Vincent Vermeij scoren uit een vrije trap van Mohammed Osman. 

Heracles Almelo – De Graafschap 4-0 (1-0)
27.Javier Vet (eigen doelpunt) 1-0, 58.Kristoffer Peterson 2-0, 81.Brandley Kuwas 3-0, 90+3.Vincent Vermeij 4-0
Rode kaart: Fabian Serrarens
Gele kaarten:Adrian Dalmau, Bart van Hintum, Robert Klaasen 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Lerin Duarte (89.Dabney Dos Santos), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (45.Brandley Kuwas), Adrian Dalmau (75.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson. 

De Graafschap: Hidde Jurjus, Myenty Abena, Javier Vet, Bart Straalman, Leeroy Owusu, Erik Bakker (69.Frank Olijve), Stef Nijland (63.Delano Burgzorg), Robert Klaasen, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en Youssef El Jebli ((80.Jordy Thomassen)