Heracles Almelo speelt morgen (vrijdag, aanvang 20.00 uur) in het eigen Polman Stadion tegen De Graafschap. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Robin Pröpper, Jeff Hardeveld en Sebastian Jakubiak (allen knie). “De rest van de groep is fit en dat is zeker ook te danken aan onze fysiektrainer Colin”, aldus Wormuth. “Hij houdt de belasting en belastbaarheid van de spelers goed in het oog, dat levert af en toe mooie discussies op. Het vervangen van Robin Pröpper is een grote uitdaging. Zijn situatie (gescheurde kruisband, red.) is enorm vervelend. Het is een groot verlies, hij is onze leider. Het zal moeten blijken hoe we dat in de praktijk gaan opvangen. Dario van den Buijs zal morgen spelen en ik heb alle vertrouwen in hem.”

“De punten die we bij Heerenveen hebben gehaald zijn alleen van toegevoegde waarde als we er ook morgen in slagen te winnen. Dat moet de motivatie zijn. Het zal een spannende wedstrijd worden, want De Graafschap is een team dat altijd vecht. Dat hebben we ook afgelopen maandag in het onderlinge duel van de tweede elftallen gezien. Ze hebben de eerste wedstrijd van Feyenoord gewonnen en daarna hebben ze duels afgewerkt waarin de verschillen klein waren. Wij zullen hard moeten werken tegen De Graafschap, we hebben tegen Willem II gezien wat er gebeurt als we niet op 100 procent spelen. Voor die les mogen we Willem II bedanken.”

Heracles Almelo – De Graafschap staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.