Heracles Almelo heeft de eerste uitzege van het seizoen binnen. Het duel tegen sc Heerenveen eindigde met name dankzij een doelpuntrijke tweede helft in 3-5. Kristoffer Peterson (2x), Adrian Dalmau, Lerin Duarte en Mohammed Osman namen de Almelose treffers voor hun rekening. 

Doelpunt Dalmau
De thuisclub had in de beginfase het meeste balbezit maar Heracles Almelo gaf niets weg. De formatie van Frank Wormuth greep in de twaalfde minuut de eerste aanval aan om toe te slaan. Een voorzet van Bart van Hintum was op maat en Adrian Dalmau kon van dichtbij knap intikken. 

Heracles Almelo had daarna enige minuten controle over de wedstrijd maar halverwege de eerste helft werd het spelbeeld van de eerste minuten hersteld. Heerenveen drong aan maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. In de 42ste minuut viel zelfs bijna de 0-2 uit een bijna perfect uitgevoerde counter. Tim Breukers stuitte echter op de uitgelopen Warner Hahn. De voorsprong werd op slag van rust onverwacht prijsgegeven. Een vrije trap van Arber Zeneli werd door Sam Lammers in de verre hoek geprikt. 

Spectaculaire tweede helft
De tweede helft bood in de eerste minuten al meer te bieden dan het gehele eerste bedrijf. Heracles Almelo begon goed en in de 48ste minuut werd Kristoffer Peterson door Adrian Dalmau vrij voor Warner Hahn gezet. De doelman kon ingrijpen maar het was Lerin Duarte die de bal het laatste zetje gaf. 

Heracles Almelo slaagde er niet in om ook deze voorsprong vast te houden. De bal ging drie minuten later op de stip na een overreding van Robin Pröpper. De aanvoerder raakte hierbij zodanig geblesseerd dat hij per brancard van het veld moest. Sam Lammers schoot daarna vanaf elf meter binnen. 

De thuisclub putte moed uit de 2-2 en er kwamen enkele benauwde momenten. Janis Blaswich moest zijn klasse bewijzen bij een vrije trap van Arber Zeneli in de 57ste minuut en vier minuten later kopte Morten Thorsby uit een hoekschop rakelings over. Deze momenten konden niet beletten dat Heracles Almelo in de 63ste minuut opnieuw op voorsprong kwam. Een vrije trap van Kristoffer Peterson werd voldoende van richting veranderd om Warner Hahn kansloos te laten. 

Het spektakel was echter nog lang niet afgelopen. sc Heerenveen kwam in 68ste minuut opnieuw langszij. Een vrije trap van Yuki Kobayashi werd door Morten Thorsby steenhard ingekopt. Heracles Almelo sloeg drie minuten later alweer toe vanuit een tegenaanval en Kristoffer Peterson schoof de bal met precisie langs de uitgelopen Warner Hahn. 

Heracles Almelo hield daarna het hoofd wel koel ondanks verwoede pogingen van de thuisclub. De beslissing viel in de 87ste minuut. Mohammed Osman krulde een vrije trap van net buiten de zestien op prachtige wijze in de bovenhoek. 

sc Heerenveen – Heracles Almelo 3-5 (1-1)
12.Adrian Dalmau 0-1, 45.Sam Lammers 1-1, 49.Lerin Duarte 1-2, 53.Sam Lammers 2-2, 63.Kristoffer Peterson 2-3, 68.Morten Thorsby 3-3, 71.Kristoffer Peterson 3-4, 87.Mohammed Osman 3-5
Gele kaarten:Mohammed Osman, Adrian Dalmau, Michel Vlap 

sc Heerenveen: Warner Hahn, Sherel Floranus, Daniel Hoegh (45.Nicolai Naess), Dave Bulthuis, Kik Pierie (21.Lucas Woudenberg), Morten Thorsby (80.Mitchell van Bergen), Yuki Kobayashi, Ben Rienstra, Arber Zeneli, Sam Lammers en Michel Vlap. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper (53.Dario van den Buijs), Bart van Hintum, Lerin Duarte (90.Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel, Silvester van der Water (64.Jesper Drost), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.