Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) uit tegen sc Heerenveen. Trainer Frank Wormuth kan in het Abe Lenstra Stadion niet beschikken over Jeff Hardeveld en Sebastian Jakubiak (beiden knie). Brandley Kuwas en Mo Osman zijn terug van interlandverplichtingen met Curaçao en Syrië. “Brandley heeft gisteren niet alles meegedaan”, vertelt Wormuth. “Hij heeft te maken met een jetlag en weinig slaap, terwijl wij gisteren een behoorlijke belasting in de trainingen hadden. Dus zou het gevaarlijk te zijn hem volledig te laten trainen. Mo Osman was eergisteren al terug, en het tijdsverschil met zijn trip was niet zo groot. Hij heeft dus gisteren alles meegedaan en is fit.”

“Naast Jeff en Sebastian hebben we geen blessures. We hebben nog twee trainingen voor de wedstrijd, dus ik kan nog weinig zeggen over de opstelling. Er zal niet veel anders zijn ten opzichte van onze laatste wedstrijd tegen AZ, misschien een wisseling op één of twee posities. Ik heb Heerenveen gezien tegen VVV en Feyenoord, het is een ploeg die goed combinatievoetbal speelt.”

SC Heerenveen – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.