Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen MSV Duisburg met 1-0 verloren. Heracles Almelo miste Kuwas en Osman die vanwege interlandverplichtingen afwezig waren. Laat in de tweede helft werd het verschil in het voordeel van MSV Duisburg gemaakt. Cauly maakte in de tachtigste minuut het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd.

Eerste helft van weinig kansen
In het eerste kwartier was het van beide kanten slordig. Er werd met hoge intensiteit druk gezet, en dat leverde aan beide kanten regelmatig balverlies op. De eerste mogelijkheid was daar een voorbeeld van. Balverlies op het middenveld leverde een countermogelijkhed voor MSV Duisburg op. Rossmann stond goed op te letten en belette Lukas Daschner van een doorgang op Blaswich.

Het duurde tot aan de 26e minuut voordat daar de eerste mogelijkheid van Heracles Almelo was. Silvester van der Water trok naar binnen, gaf een mooie boogbal, maar bij de tweede paal kwam Erkilinc een teenlengte tekort.

Na een half uur spelen ontbrandde de wedstrijd een beetje. MSV Duisburg drong wat aan en kreeg enkele kansen. De sterke Sukuta-Pasu werd gebruikt als aanspeelpunt, en zo kon MSV Duisburg op de helft van Heracles Almelo komen. De eerste kans was voor Lukas Daschner die open kon draaien en Blaswich testte. Vervolgens was het Ahmet Esin die een lage voorzet niet tot doelpunt kon promoveren en vijf minuten voor het rustsignaal kwam Stoppelkamp vrij voor Blaswich. Opnieuw redde de Almelose doelman knap.

MSV Duisburg maakt het verschil laat in de tweede helft
Heracles Almelo begon de tweede helft agressief en dat leidde tot een grote kans voor Dalmau, maar die kon niet profiteren van het buitenkansje. MSV Duisburg, dat met een nagenoeg geheel ander elftal aan de tweede helft begon, kreeg twee kansen via Gyau. Dat waren makkelijke prooien voor Blaswich.

Een kwartier na rust kreeg Heracles Almelo een vrije trap op zo’n twintig meter van het doel na een overtreding op Merkel. Met Van Nieff achter de bal verdween de bal over de muur in de korte hoek waar keeper Mesenhöler de bal maar net wist te pareren. In de 70e minuut schoot Cauly de bal vanaf de punt van de zestien naar de verre hoek, onderkant lat uit het doel. Blaswich kwam daar met de schrik vrij.

Pas laat in de tweede helft viel dan toch een doelpunt. Na een klutssituatie op de rand van de zestien kreeg Cauly de bal aangespeeld op de penaltystip. Daarmee stond hij meteen vrij voor de ingevallen Brouwer. Cauly schoof de bal koeltjes onder Brouwer door, 1-0. In het restant van de wedstrijd was Heracles Almelo niet meer bij machte om een gelijkmaker te forceren.

MSV Duisburg – Heracles Almelo: 1-0 (0-0)
80. Cauly 1-0.
Gele kaarten:  –

Heracles Almelo: Janis Blaswich (77.Michael Brouwer), Tim Breukers (61.Tim van de Berg), Maximilian Rossmann(77.Stephen Sama), Robin Pröpper(77.Jelle van Benthem), Lennart Czyborra (61.Bart van Hintum), Yoëll van Nieff (77.Dario van den Buijs), Alexander Merkel, Lerin Duarte, Silvester van der Water (61.Joey Konings), Adrián Dalmau (61.Vincent Vermeij), Zeki Erkilinc (61.Jesper Drost).