Heracles Almelo 2 heeft met 2-2 gelijk gespeeld in een besloten oefenduel met FC Twente 2 in het Polman Stadion. Namens FC Twente 2 opende Jari Oosterwijk de score. Drost bracht Heracles Almelo 2 op gelijke hoogte en maakte daarmee zijn eerste goal in het zwart-witte shirt. Invaller Tim van de Schepop was verantwoordelijk voor de 1-2 en in de laatste minuut zette Tim van de Berg de gelijke 2-2 stand op het bord.

Jesper Drost maakte zijn eerste minuten in een Heracles-shirt. Dezelfde middenvelder kreeg ook de eerste kans van de wedstrijd. Vanaf de rand van de zestien schoot hij enkele meters naast. FC Twente 2 werd daarna gevaarlijker met kansen voor Oosterwijk en Fernandes. De 0-1 viel uit een corner die door Oosterwijk over Brouwer heen werd gekopt.

Na een half uur spelen kwam Heracles Almelo 2 iets beter in de wedstrijd en wist het met name via Czyborra over de linkerkant kansen te creëren. Dario van den Buijs had vlak voor rust de gelijkmaker op zijn hoofd, maar de verdediger kopte de vrije trap van Van Nieff bij de tweede paal naast.

In de tweede helft golfde het spel op en neer zonder dat daarbij echte kansen werden gecreëerd. De wedstrijd ontbrandde pas in de laatste tien minuten. Czyborra die al meerdere malen succesvol was in zijn dribbels langs de linkerkant speelde opnieuw zijn tegenstander uit en ditmaal vond zijn voorzet een zwart-witte voet. Drost stond op de goede plek en schoof de 1-1 laag in het doel.

Nog geen twee minuten later was er onoplettendheid in de verdediging bij Heracles Almelo 2. Zerrouki ontsnapte aan de aandacht van Almelose defensie en kon vrij uithalen op Brouwer. Die pareerde nog, maar had geen antwoord op de kopbal van Van de Schepop die daarna volgde; 1-2. Uiteindelijk werd het nog 2-2 in de laatste minuut, nadat Tim van de Berg bij de tweede paal een corner van Dario van den Buijs binnenkopte.

Heracles Almelo 2 – FC Twente 2: 2-2 (0-1)
15.Jari Oosterwijk 0-1, 81.Jesper Drost 1-1, 83.Tim van de Schepop 1-2, 90.Tim van de Berg 2-2.
Gele kaarten:  –

Heracles Almelo 2: Michael Brouwer, Tim Breukers, Jelle van Benthem, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Yoëll van Nieff (45.Tim van de Berg), Niels Leemhuis (61.Stephen Sama), Jesper Drost, Joey Konings, Vincent Vermeij (61.Silvester van der Water), Zeki Erkilinc.

FC Twente 2: Jorn Brondeel (72.Jeffrey de Lange), Mats Wieffer (75.Thijs van Leeuwen), Peet Bijen, Joel Felix, Redouan Taha, Jelle van der Heyden, Rashaan Fernandes (54.Loris Dieters), Ramiz Zerrouki, Jari Oosterwijk, Javier Espinoza (60.Dean Huiberts), Ryan Trotman (54.Tim van de Schepop).