Heracles Almelo heeft de thuiswedstrijd tegen AZ met 3-2 gewonnen. Mohammed Osman, Kristoffer Peterson en Lerin Duarte namen in een boeiend duel de Almelose treffers voor hun rekening. 

Comeback na moeilijk begin
De formatie van Frank Wormuth kende een moeizaam begin. AZ sloeg al na een minuut en twintig seconden toe toen Oussama Idirissi Myron Boadu wist aan te spelen. De inzet van de spits verdween achter Janis Blaswich in de verre hoek. De bezoekers lieten daarna minuten lang de bal gemakkelijk rondgaan en Blaswich moest attent reageren op afstandsschoten van Mats Seuntjens en Myron Badau. 

Heracles Almelo had het moeilijk en probeerde het heft in handen te nemen. Het eerste gevaar kwam na zestien minuten toen Kristoffer Peterson voorbij zijn tegenstander snelde en de voorzet door Marco Bizot voldoende van richting werd veranderd voordat de inglijdende Adrian Dalmau kon afronden. 

Het was echter Mohammed Osman die de ploeg op het juiste spoor zette. Zijn 1-1 in de 21ste minuut was een prachtig schot van zeker dertig meter en ook in het vervolg van de eerste helft stelde hij Marco Bizot voor grote problemen. De doelman had in de 34ste minuut een katachtige reflex nodig om een volgend schot van Osman te pareren en zes minuten later verslikte de goalie zich bijna in een zwabberschot van de middenvelder. Bizot kon nog herstellen voordat de inlopende Adrián Dalmau de rebound voor zijn rekening kon nemen. 

AZ wist Heracles Almelo een minuut later bijna te verrassen met een snel genomen hoekschop. De inzet van Thomas Ouwejan werd door Janis Blaswich bij de eerste paal gepareerd. Heracles Almelo plooide daarna enkele minuten, maar gaf in de laatste seconden van eerste helft nog eens gas. Mohammed Osman nam het doel van AZ liefst twee keer onder vuur en twee keer moest Bizot moeizaam redden. Het laatste schot kwam van Robin Pröpper, maar de doelman had op zijn schot eveneens een antwoord. 

Doelpunten Peterson en Duarte
Heracles Almelo begon uitstekend aan de tweede helft. Alexander Merkel stelde in de 48ste minuut andermaal Marco Bizot op de proef met een venijnig afstandsschot. Nauwelijks een minuut later moest Janis Blaswich handelend optreden bij een inzet van Myron Boadu. Weer twee minuten later was de 2-1 een feit. AZ leek een hoekschop van Heracles Almelo af te slaan, maar had buiten Kristoffer Peterson gerekend. De topscorer prikte knap raak. 

Brandley Kuwas was de volgende die het vijandelijke doel onder vuur nam, maar het schot in de 56ste minuut was geen probleem voor Marco Bizot. Na een uur spelen werd Lerin Duarte aan de rechterkant weggestuurd. De middenvelder kwam naar binnen en krulde de bal op prachtige wijze in de verre hoek. 

AZ moest nu gaan komen, maar stuitte aanvankelijk op het hechte Almelose collectief. Het bleef daarom lange tijd bij een kopkans van Myron Boadu in de 72ste minuut. Heracles Almelo zorgde dreiging in de counters en in de 81ste minuut moest Marco Bizot opnieuw in actie komen op een inzet van Brandley Kuwas. Het doelpunt van Bjørn Johnsen in de 85ste minuut (bekeken schot) zorgde voor een spannende slotfase maar Heracles Almelo hield het hoofd koel. 

Heracles Almelo – AZ 3-2 (1-1)
2.Myron Boadu 0-1, 21.Mohammed Osman 1-1, 51.Kristoffer Peterson 2-1, 60.Lerin Duarte 3-1, 85.Bjørn Johnsen 3-2
Gele kaarten: Lerin Duarte, Guus Til, Myron Boadu, Alexander Merkel, Bart van Hintum, Silvester van der Water

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum, Lerin Duarte (86.Stephen Sama), Mohammed Osman, Alexander Merkel (84.Yoëll van Nieff), Brandley Kuwas, Adrián Dalmau (78.Silvester van der Water) en Kristoffer Peterson. 

AZ: Marco Bizot, Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ron Vlaar (59.Albert Gudmundsson), Thomas Ouwejan, Fredrik Midsjø, Guus Til, Teun Koopmeiners, Mats Seuntjens (46.Dorin Rotariu), Myron Boadu, en Oussama Idrissi (63.Bjørn Johnsen). 

Scheidsrechter: Jeroen Manschot