Heracles Almelo speelt zondag (aanvang 14.30 uur) thuis tegen AZ. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Jeff Hardeveld en Sebastian Jakubiak (beiden knie). Maximilian Rossmann is hersteld van zijn rugblessure, de twee nieuwelingen Jesper Drost en Dabney Dos Santos behoren nog niet tot de wedstrijdselectie. 

“Ik heb de tien veldspelers de tegentreffers laten zien”, blikt de trainer terug op afgelopen zondag. “Wij moeten blijven spelen volgens onze principes. Er gaan altijd veel kleine dingen vooraf aan tegendoelpunten. Ik heb meteen na de wedstrijd iedere speler gesproken en het ging vooral over het gebrek aan communicatie. Ze vonden dat we afgelopen weekend geen team waren. We hebben een tik gekregen, en misschien wel op het juiste moment. Na twee dagen terugblikken zijn we weer vooruit gaan kijken. AZ-thuis wordt een compleet andere wedstrijd.” 

Heracles Almelo – AZ staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.