Heracles Almelo en FC Emmen hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Reuven Niemeijer. De 23-jarige middenvelder maakt het seizoen af bij de Drentse promovendus. Niemeijer heeft bij Heracles Almelo nog een contract tot medio 2020 met een optie voor nog een seizoen.

Technisch manager Mark-Jan Fledderus: “Voor Reuven is het in deze fase van zijn carrière belangrijk om veel minuten te maken op het hoogste niveau. Voor hem is dit seizoen bij FC Emmen de kans op speeltijd groter dan hier. Wij geloven echter in de voetballende kwaliteiten van Reuven en houden zijn prestaties nauwgezet in de gaten.”

Na een succesvolle proefperiode tekende Niemeijer in de zomer van 2016 een contract bij Heracles Almelo. Op vrijdag 2 december van dat jaar maakte hij zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. (2-0). Niemeijer speelde tot op heden 38 officiële wedstrijden voor Heracles Almelo waarin hij elf keer scoorde.