Heracles Almelo heeft de uitwedstrijd tegen Willem II met ruime cijfers verloren: 5-0. De Tilburgers hadden aan een korte fase in de eerste helft voldoende om het verschil te maken en konden na de rust de score na zonder problemen opvoeren. De doelpunten werden gescoord door Donis Avdijaj (2x) en Fran Sol (3x) 

Drie keer raak na rustig begin
De wedstrijd kende een rustig begin. Mohammed Osman zorgde in de elfde minuut voor het eerste gevaar maar diens vrije trap werd gepareerd door Timon Wellenreuter. Vijf minuten later zorgde Janis Blaswich voor enige opwinding door een terugspeelbal van Stephen Sama te missen. De bal rolde uiteindelijk net naast. Brandley Kuwas kon in de 22ste minuut Timon Wellenreuter niet verrassen met een vrije trap van grote afstand. 

Heracles Almelo zou vervolgens in een tijdsbestek van acht minuten de wedstrijd uit handen geven. Donis Avdijaj opende in de 26ste minuut de score met een geplaatst schot in de verre hoek. Drie minuten later reageerde hij attent toen Janis Blaswich een inzet van Daniel Crowley niet klemvast had. De derde treffer viel in de 34ste minuut toen Fran Sol bij de tweede paal ongehinderd kon inkoppen. 

Willem II loopt verder weg
De formatie van Frank Wormuth gaf ook na de rust niet thuis. De bal ging al snel op de stip na raadpleging van de VAR. Fran Sol liet vervolgens Janis Blaswich kansloos. Willem II hield het duel daarna eenvoudig onder controle. Blaswich moest in de 55ste minuut in actie komen op een schot van Diego Palacios. De 5-0 viel uiteindelijk in de zeventigste minuut. Fran Sol werd de diepte ingestuurd en wist Blaswich opnieuw te passeren. De slotfase had daarna weinig meer te bieden. 

Willem II – Heracles Almelo 5-0 (3-0)
26.Donis Avdijaj 1-0, 29.Donis Avdijaj 2-0, 34.Fran Sol 3-0, 52.Fran Sol 4-0, 70.Fran Sol 5-0 
Gele kaarten: Wout Droste, Donis Avdijaj, Pol Llonch 

Willem II: Timon Wellenreuter, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Atakan Akkaynak (76.Dries Saddiki), Daniel Crowley, Pol Llonch (68.Elmo Lieftinck), Aras Özbiliz (76.Jordy Croux), Fran Sol en Donis Avdijaj. 

Heracles Almelo: Janis Blaswich,Wout Droste, Stephen Sama, Robin Pröpper, Bart van Hintum (64.Lennart Czyborra), Mohammed Osman, Yoëll van Nieff, Alexander Merkel, Brandley Kuwas, Adrian Dalmau (76.Vincent Vermeij) en Kristoffer Peterson (46.Silvester van der Water).