Heracles Almelo speelt in de derde ronde een uitwedstrijd tegen Willem II. Dit duel stond in de Eredivisie dertien keer op het programma. De balans is vijf zeges, zes nederlagen en twee remises. 

De eerste wedstrijden dateren uit de jaren zestig. Op 1 juni 1963 werd het 1-0 door een doelpunt van Nico van Elderen en op 27 februari 1966 stond dezelfde eindstand op het scorebord. Deze keer was Frie Nouwens de matchwinner. 

Na deze duels volgden er een groot aantal wedstrijden in de Eerste Divisie. Op 11 januari 2006 was het weer tijd voor een treffen op het hoogste niveau. Heracles Almelo won met 1-2. Thijs Sluijter scoorde reeds na twee minuten en vlak voor de rust tekende Moussa Dembele voor de gelijkmaker. De winnende treffer van Sota Hirayama viel halverwege de tweede helft. 

Heracles Almelo speelde de editie van 20 oktober 2006 grotendeels met tien man omdat Emmanuel Boakye al na negen minuten tegen zijn tweede gele kaart was aangelopen. Willem II zou de numerieke meerderheid pas in de tweede helft uitspelen. Zsombor Kerikes benutte een strafschop en Geert den Ouden trof in de slotfase het doel. Willem II trok ook op 23 maart 2008 aan het langste eind dankzij de treffers van George Mourad en Frank Demouge. Robbert Schilder tekende voor het Almelose doelpunt. 

Drie overwinningen op rij
Heracles Almelo zou vervolgens drie keer op rij winnen in het Koning Willem II stadion. De eerste zege kwam tot stand op 28 februari 2009. Het verschil werd na de rust gemaakt dankzij de treffers van Everton Ramos da Silva (2x) en Ricky van den Bergh. Op 22 augustus van datzelfde jaar was de eindstand 0-1 dankzij een treffer van Bas Dost. 

De meest opvallende prestatie werd echter geleverd op 9 april 2011. Heracles Almelo kwam al vroeg in de problemen toen Mark Looms na drie minuten van het veld moest en Andreas Lasnik namens de thuisclub een strafschop wist te verzilveren. Heracles Almelo toonde echter veerkracht. Everton Ramos da Silva kopte na zes minuten de 1-1 binnen en bij de rust stond het 1-3 dankzij een nieuwe treffer van Everton en een benutte strafschop van Willie Overtoom. Heracles Almelo ging na de rust vrolijk verder en in de 57ste minuut scoorde Everton Ramos da Silva zijn derde treffer van de wedstrijd. Denis Halilovic deed in de 81ste minuut iets terug namens de thuisclub maar in de laatste drie minuten werd de eindstand op 2-6 bepaald door de doelpunten van Willie Overtoom en Kwame Quansah. 

Armenteros scoort voor Heracles en Willem II
De editie van 24 november 2012 eindigde in 2-2. Heracles Almelo stond na ruim een uur spelen op 0-2 dankzij twee treffers van Samuel Armenteros. Willem II kwam echter terug door de doelpunten van Niek Vossebelt en Jordens Peters. Heracles Almelo moest het duel met tien man uitspelen omdat Milano Koenders in blessuretijd nog een rode kaart kreeg. 

De wedstrijd van 8 februari 2015 werd door de thuisclub simpel met 3-0 gewonnen. Willem II zat al voor de rust op rozen dankzij de treffers van Samuel Armenteros en Robbie Haemhouts. De 3-0 kwam in de slotfase tot stand door een eigen doelpunt van Jeroen Veldmate. De volgende wedstrijd dateert van 29 januari 2016. In dit duel werd niet gescoord. Iliass Bel Hassani was na bijna een uur spelen nog het dichtst bij een treffer maar hij schoot op de lat. 

Opnieuw winst met tien man
Heracles Almelo boekte op 4 februari 2017 een zege en dat terwijl de formatie na twintig minuten Bram Castro verloor met een rode kaart en Fran Sol namens de thuisclub een penalty benutte. Na ruim een uur spelen werden de rollen ineens omgedraaid. Peter van Ooijen trof doel met een prachtige boogbal en in de minuten daarna wisten ook Kristoffer Peterson en Robin Gosens te profiteren van de Tilburgse wanorde. De 1-3 zou ook de eindstand worden. 

Minder voorspoedig verliep het treffen van 2 december 2017. Willem II stond na 21 minuten op een comfortabele 3-0 dankzij Bartholomew Ogbeche (2x) en Fran Sol. De spreekwoordelijke eer werd nog wel gered. Sebastian Jakubiak luisterde in de 86ste minuut zijn debuut in de hoofdmacht op met een doelpunt. De invaller stond op dat moment luttele seconden in het veld.