Heracles Almelo 2 is het nieuwe seizoen van de reservecompetitie begonnen met een gelijkspel. PEC Zwolle 2 leek de drie punten binnen te slepen, maar Stephen Sama bezorgde Heracles Almelo in de slotfase een punt.

Na acht minuten voetballen kwam PEC Zwolle op voorsprong. Het doelpunt viel na miscommunicatie tussen Michael Brouwer en Alexander Merkel. Rick Dekker profiteerde en schoot raak. Na het doelpunt was het aantal doelpogingen in het MACĀ³PARK stadion in Zwolle schaars. Namens PEC Zwolle was Stanley Elbers nog het dichtst bij een treffer, maar hij schoot van dichtbij in kansrijke positie wild over. 

In de tweede helft drong Heracles Almelo meer aan, maar bleven doelpunten lange tijd uit. Schoten van Tim van de Berg vroeg in de eerste helft en Silvester van der Water in de slotfase gingen net naast. Een minuut voor tijd wist Stephen Sama de bal wel tegen de touwen te werken. Met een krachtige kopbal vanuit een hoekschop bracht hij zijn ploeg op gelijke hoogte.

Komende maandag speelt Heracles Almelo 2 de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Go Ahead Eagles 2 is om 14.00 uur de tegenstander.

PEC Zwolle 2 – Heracles Almelo 2 1-1 (1-0)
8.Rick Dekker 1-0, 89.Stephen Sama 1-1

Heracles Almelo: Michael Brouwer, Wout Droste, Maximilian Rossmann, Stephen Sama, Lennart Czyborra, Alexander Merkel (76.Jelle van Benthem), Reuven Niemeijer, Tim van de Berg (61.Niels Leemhuis), Silvester van der Water, Vincent Vermeij en Zeki Erkilinc