Heracles Almelo heeft de eerste thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. Kristoffer Peterson (2x), Bart van Hintum en Adrian Dalmau namen in een enerverend duel de Almelose treffers voor hun rekeing. 

Wervelende start
Heracles Almelo kende een uitstekende start en na twee minuten ging de bal al op de stip toen Tom Beugeldijk in de fout ging tegen Adrian Dalmau. Kristoffer Peterson schoot de penalty vervolgens onberispelijk binnen. De formatie van Frank Wormuth zette aan en in de zesde minuut was het opnieuw raak toen Bart van Hintum de bal van grote afstand op de pantoffel nam en Indy Groothuizen daarmee verraste. 

ADO Den Haag komt terug
ADO Den Haag rechtte de rug en in de negende minuut moest een kopbal van Lex Immers van de lijn worden gehaald. Heracles Almelo kreeg in de tegenaanval een kans maar Wilfried Kanon was op tijd om Kristoffer Peterson van scoren af te houden. In de twaalfde minuut viel de 2-1 wel door een kopbal van Dion Malone. 

Ook na de opwindende beginfase was er genoeg te beleven. ADO Den Haag zorgde voor gevaar door de schoten van Sheraldo Becker (naast) en Danny Bakker (mooie save Janis Blaswich) terwijl Heracles Almelo voor gevaar zorgde via een schot van Kristoffer Peterson dat werd geblokt. De 2-2 viel in de 38ste minuut. Een voorzet van Sheraldo Becker werd door Tim Breukers gepromoveerd tot doepunt. Heracles Almelo had het moeilijk maar kwam vlak voor de rust wederom op voorsprong. Adrian Dalmau kon de bal vanuit een rebound van dichtbij inprikken. 

Kansen ADO, doelpunt Peterson

Heracles Almelo had ook na de rust heel wat te stellen met ADO Den Haag. Sheraldo Becker mikte in de 52ste minuut rakelings voorlangs en twee minuten later moest Janis Blaswich handelend optreden bij een schot van Lex Immers. Elson Hooi was in deze fase het dichtst bij een doelpunt. De Haagse linksbuiten knalde tegen de onderkant van de lat. De formatie zorgde in deze fase wel voor dreiging maar de eindpass liet te wensen over. In de 65ste minuut kwam er een echte kans toen Kristoffer Petreson in stelling werd gebracht door Brandley Kuwas. De inzet van de Zweed was echter te zacht. Drie minuten later scoorde Peterson wel. Tim Breukers gaf de voorzet en de spits kon van dichtbij intikken. 

Het spel bleef ook in de slotfase heen en weer golven. Janis Blaswich moest in de 77ste minuut handelend optreden op een schot van Sheraldo Becker en drie minuten later mikte Mohammed Osman net naast. Silvester van der Water voerde in de 87ste minuut nog een mooie actie uit waarbij hij twee man voorbij snelde. De inzet werd echter geblokt. 

Heracles Almelo – ADO Den Haag 4-2 (3-2)
3.Kristoffer Peterson 1-0, 7.Bart van Hintum 2-0, 12.Dion Malone 2-1, 38.Tim Breukers 2-2 (eigen doelpunt), 43.Adrian Dalmau 3-2, 68.Kristoffer Peterson 4-2
Gele kaarten: Alexander Merkel , Adrian Dalmau, Tom Beugelsdijk, Sheraldo Becker, Wilfried Kanon, Melvyn Lorenzen 

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Tim Breukers (85.Wout Droste), Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Bart van Hintum, Yoëll van Nieff (55.Alexander Merkel), Mohammed Osman, Lerin Duarte, Brandley Kuwas (81.Silvester van der Water), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson. 

ADO Den Haag Indy Groothuizen, Dion Malone, Tom Beugelsdijk (46.Nick Kuipers), Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati, Lex Immers (70.John Goossens), Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen en Elson Hooi (66.Thijmen Goppel).

Scheidsrechter: Joey Kooij