Met een verwoestende uithaal zette Kristoffer Peterson op prachtige wijze het eerste doelpunt van het nieuwe Eredivisieseizoen achter zijn naam. Dat deed de 23-jarige buitenspeler met een nieuw rugnummer op zijn shirt. Vanaf de wedstrijd tegen Ajax prijkt niet langer nummer 18, maar nummer 7 op zijn rug. “7 is altijd mijn favoriete nummer geweest”, vertelt de Zweed over de wijziging.

De voorkeur van Peterson voor rugnummer 7 ontstond eens door een cadeautje van twee van zijn beste vrienden. Peterson: “Zij waren op vakantie in Portugal en kochten daar voor mij een shirt van Cristiano Ronaldo, met rugnummer 7. Sindsdien was ik fan van hem als speler. Ik was geen fan van Manchester United, maar alles van Cristiano Ronaldo hing vanaf toen op mijn kamer.”

“Ik heb nog nooit de kans gehad om met rugnummer 7 te spelen”, vertelt Peterson. “Zelfs niet in de jeugd. Nu de kans zich voordeed om hier bij Heracles Almelo met dat nummer te spelen, heb ik overlegd met de club en hebben we het gelukkig kunnen doorvoeren. Het is altijd een droom geweest om met rugnummer 7 te spelen. Voetballen met je favoriete rugnummer maakt het spelletje gewoon nóg leuker dan het al is.”

Supporters van Peterson die dit seizoen een nieuw wedstrijdshirt hebben gekocht met daarop zijn bedrukking met het ‘oude’ rugnummer 18, komt de Zweed op eigen initiatief tegemoet. “Zij kunnen contact opnemen met mij of met de club. Dan zorg ik ervoor dat ze van mij een nieuw shirt met rugnummer 7 krijgen.”