In het Polman Stadion heeft Heracles Almelo dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Quick’20 winnend afgesloten (6-0). Lennart Czyborra en Silvester van der Water waren beiden twee keer trefzeker. Ook Vincent Vermeij en Reuven Niemeijer troffen doel.

Vincent Vermeij was de eerste Heraclied die een doelpunt achter zijn naam zette. Na nog geen vijf minuten voetballen tikte de aanvaller de bal in het doel. Even later verdubbelde Silvester van der Water de voorsprong. Na een goede solo rondde hij koelbloedig af. Een counter met hoofdrollen voor Vincent Vermeij en Alexander Merkel resulteerde in de 3-0 van Reuven Niemeijer. Nadat deze stand in de twintigste minuut al op het scorebord stond, bleef het restant van de eerste helft doelpuntloos. Silvester van der Water was met een schot van afstand nog dichtbij een treffer. Zijn schot belandde via de onderkant van de lat net op, voor of achter de doellijn, maar de arbiter wees niet daar de middenstip. 

Het begin van de tweede helft was kansrijk. Eerst werd een kans van Stephen Sama voor de lijn weggehaald, niet veel later zag Lennart Czyborra een subtiele poging via de paal terug het veld in gaan. Een schot van laatstgenoemde ging tien minuten later wel tegen de touwen na een goedlopende aanval via Tim Breukers en Silvester van der Water. Twaalf minuten voor tijd eiste Czyborra opnieuw alle aandacht op. Met een prachtige uithaal vanaf links maakte hij Heracles Almelo’s vijfde doelpunt van de avond. Nummer zes kwam kort daarna van de voet van Silvester van der Water. Van buiten het zestienmetergebied schoot hij de bal fraai binnen. 

Heracles Almelo – Quick’20 6-0 (3-0)
5.Vincent Vermeij 1-0, 11.Silvester van der Water 2-0, 20.Reuven Niemeijer 3-0, 57.Lennart Czyborra 4-0, 78.Lennart Czyborra 5-0, 82.Silvester van der Water 6-0.

Heracles Almelo: Michael Brouwer (46.Koen Bucker), Tim Breukers, Stephen Sama, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Reuven Niemeijer, Alexander Merkel (32.Tim van de Berg), Niels Leemhuis, Silvester van der Water, Vincent Vermeij, Tarik Kada (46.Jelle van Benthem)