Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Ajax een punt overgehouden. Kristoffer Peterson opende in de 84ste minuut de score en de gelijkmaker van Matthijs de Ligt viel vier minuten later.

Eerste helft zonder doelpunten
Heracles Almelo kende een goede start en in de dertiende minuut mikte Kristoffer Peterson in het zijnet. Vier minuten later dook Adrian Dalmau ineens op bij de tweede paal maar de aanvaller zag zijn kopbal naast het doel gaan.

Ajax nam daarna het initiatief langzaam over. Het gevaar kwam in eerste instantie alleen van Hakim Ziyech. Een schot van de middenvelder van randje zestien schampte de lat en enkele minuten later mikte hij net naast. Aan de andere kant was Brandley Kuwas dichtbij de 0-1. De rechtsbuiten kwam in de 33ste minuut naar binnen en zag zijn schot rakelings over het doel gaan.

Het was daarna aan Janis Blaswich te danken dat de 0-0 bij de rust op het scorebord stond. De doelman reageerde in de 35ste minuut attent toen Maximilian Wöber uit een hoekschop kon inkoppen. De belangrijkste redding kwam in de 42ste minuut toen Donny van de Beek ineens door de Almelose defensie sneed. Blaswich wist de inzet met zijn been te parerern.

Het venijn in de staart
Ajax probeerde na de rust de druk verder op te voeren. Heracles Almlelo had het moeilijker dan voor rust maar gaf ook weinig weg. Hakim Ziyech probeerde het in de 64ste minuut maar een van afstand maar Janis Blaswich kon pareren. Heracles Almelo probeerde waar mogelijk het Amsterdamse doel te bestoken en in de 71ste minuut probeerde Robin Pröpper het van afstand. De hand van André Onana was noodzakelijk om de bal net over het doel te tikken.

De slotfase was ongemeend spannend. Klaas-Jan Huntelaar kopte in de 77ste minuut in kansrijke positie naast en drie minuten later kreeg Adrian Dalmau ineens de grootste kans toen hij bij een vrije tap van Alexander Merkel ineens vrij voor André Onana kwam. De inzet werd met moeite door de doelman gekeerd.

Kristoffer Peterson leek Heracles Almelo in de 84ste minuut een historische winst te bezorgen. De Zweed kwam naar binnen en liet André Onana met een prachtig schot kansloos. Ajax kwam vier minuten later langszij dankzij een harde kopbal van Matthijs de Ligt. Heracles Almelo moest daarna een blessuretijd van zes minuten overleven. Een blessuretijd die bovendien nog eens extra lang duurde door een lange blessurebehandeling van Janis Blaswich. Heracles Almelo slaagde met verve voor deze opdracht.

Ajax – Heracles Almelo 1-1 (0-0)
84.Kristoffer Peterson 0-1, 88.Matthiijs de Ligt 1-1
Gele kaarten: Lerin Duarte, Robin Pröpper, Tim Breukers, Kristoffer Peterson.

Ajax:Andre Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Maximilian Wöber (56.Frenkie de Jong), Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Carel Eiting, Dusan Tadic, Kaj Sierhuis (56.Klaas-Jan Huntelaar) en David Neres (85.Zakaria Labyad).

Heracles Almelo: Janis Blaswich, Wout Droste (79.Tim Breukers), Maximilian Rossmann, Robin Pröpper, Bart van Hintum (81.Lennart Czyborra), Yoëll van Nieff, Mohammed Osman, Lerin Duarte, Brandley Kuwas (77.Alexander Merkel), Adrian Dalmau en Kristoffer Peterson.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük