Heracles Almelo start de nieuwe Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Ajax. In de Johan Cruijff ArenA wordt morgen (zaterdag) om 18.30 uur afgetrapt. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak (beiden knie), Joey Konings en Tarik Kada (beiden lichte spierblessures).

“In de eerste wedstrijd van het seizoen weet niemand exact waar men staat”, aldus Wormuth tijdens de voorbeschouwende persconferentie. “Ajax heeft een voordeel doordat ze al in de voorrondes van de Champions League hebben gespeeld, ze weten dus iets meer wat dat betreft. Ze weten nu weinig over ons, na een aantal speelrondes heb je altijd een beter beeld van je tegenstanders. Uiteraard hebben wij Ajax gezien en hebben we een idee hoe ze spelen. Als je kijkt naar de cijfers en beide clubs en teams met elkaar vergelijkt dan wint Ajax op alle fronten, behalve op één aspect: de gemiddelde leeftijd. Wij zijn met 24,2 jaar net iets ouder dan Ajax met 23,6. Eén speler van Ajax heeft dezelfde waarde als ons gehele team, maar geen kans hebben is onze kans.”

Ajax – Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.